RECENSIE: Left Alone - Lonely Starts & Broken Hearts

leftalone-lonelystarts&brokenhearts
recensie cijfer 2005-08-09 Wanneer ik dit schijfje in handen heb, weet ik eigenlijk al meteen waar ik te maken mee ga hebben. Een ge-hanekam’de gitarist, oldschool hardcore sterren, en Heideroosjes-achtige punkletters symboliseren de voorkant van de nieuwste Left Alone plaat. Een hoes die hardcore punkrock schreeuwt.

Wat zijn de basisingrediënten van een goede hardcore punkrock band? Je nummers mogen niet langer dan drie minuten duren, en als het even kan graag onder de twee en een halve minuut blijven. Verder zijn natuurlijk snelle gitaarpartijen die uit een paar akkoorden bestaan een must, en dit in combinatie met een hoop schreeuwerige en vaak onverstaanbare stukken tekst.

Waarom is hardcore punkrock dan al jaren populair? Nou omdat het simpelweg gewoon ontzettend lekker in het gehoor ligt. Niet al te moeilijk doen, maar gewoon beuken en gaan met die hap.

Je moet je alleen niet te snel laten verassen door Left Alone (invloeden van deze band zijn trouwens: Rancid, Clash, Swingin Utters, Operation Ivy en Elvis Costello). Ze zijn geen standaard hardcore punkrock band, al deed mijn intro van deze recensie dat wel vermoeden (de CD zelf ook trouwens). Left Alone is een band die niet alleen maar simpel raggen op een stel gitaren, want zo horen we op het derde nummer van de cd Another Feeling een bijna ska nummer voorbij komen, en hebben ook nummers als Monday Morning en By My side een ‘zonnige’ (ska-) vibe over zich heen.

Wel jammer is dat deze band voorheen in zowel Engels als Spaans hun liedjes vertolkten, en het op deze nieuwe plaat alleen nog maar in het Engels doet. Ik denk dat juist Spaanse punkrock songs deze plaat hadden versterkt, terwijl de plaat nu een beetje lijkt te vervallen tot ‘weer zo een punkplaat’.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Left Alone Label:Epitaph
motioncitysoundtrack-committhistomemory

Motion City Soundtrack - Commit this to memoryMotion City Soundtrack, gevormd in Minneapolis in 1999, verzorgde dit jaar in...

deathbystereo-deathforlife

Death By Stereo - Death for Life Death…By…Stereo! Oh sorry, ik zal even beginnen om Death By Stereo aan u voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT