RECENSIE: I Do I Do - More Light

I Do I Do - More Light
recensie cijfer 2010-10-29 Het is maar een klein landje, maar dat er heel wat moois uit België komt is meer dan bewezen. I Do I Do is zo’n band waarvan je je afvraagt waarom je er niet eerder van hebt gehoord. Zouden onze zuiderburen deze stiekem voor ons verborgen hebben gehouden? I Do I Do bestaat uit vier heren, die houden van weerbarstige ritmes, luide mineurakkoorden, heldere melodieën en diepe basgeluiden. In 2007 verscheen het debuutalbum None, nu is er More Light.

Het schijfje telt dertien nummers, maar de totale speelduur bedraagt slechts zesendertig minuten. Er staat een aantal tracks op die slechts een tot tweeënhalve minuut lang zijn. Rock wordt afgewisseld met instrumentale nummers met bluesy-akoestische invloeden. De plaat is sober, ingetogen en luistert lekker weg. Het eerste liedje ‘The Wheel is Molten’ doet behoorlijk denken aan de mede-Belgen dEUS, en dan van de eerste twee albums. Wees echter niet bang dat deze band een dEUS-kloon is, luister rustig verder en oordeel zelf! Tweede nummer en titelsong ‘More Light’ heeft een dromerige sfeer, perfect voor een lange winteravond, of een regenachtige zondagmiddag. Hierna volgen er twee instrumentale nummers, die wat geluid betreft erg op elkaar lijken. Het lijkt daardoor alsof het één track is in plaats van twee afzonderlijke. Op het hele album staat de muziek centraler dan de zang, die slechts spaarzaam aanwezig is.

Het album kabbelt rustig voort, hier en daar wordt de rust licht verstoord door een iets vlotter nummer, maar echt knallen doet het nergens. Liedje nummer acht is een onvervalste bluestrack en heet dan ook heel toepasselijk ‘Any Kind of Blues’. Ook hier is de zangpartij klein gehouden en gaat het vooral om de muziek. Anders is het bij ‘Go Get That Gone’, dat veel meer tekst bevat. Zanger Stefan Decroos is geen getalenteerd zanger, maar zijn stem ligt prettig in het gehoor en past goed bij het geheel.

More Light kent verschillende stijlen, maar deze mix is zeker niet storend. Het is I Do I Do gelukt om alle nummers eenzelfde soort sfeer mee te geven, waardoor de nummers allemaal goed bij elkaar passen. Hierdoor wordt het bij de instrumentale stukken, die wat stijl betreft lijken op de folk-achtige soundtrack van Into The Wild door Eddie Vedder, wel wat eentonig.
Recensent:Imre Veen Artiest:I Do I Do Label:Eigen Beheer
Volbeat – Beyond Hell/Above Heaven

Volbeat - Beyond Hell/Above HeavenHet Deense Volbeat behoeft eigenlijk geen introductie. De band timmert...

Iron Maiden – The Final Frontier

Iron Maiden - Final Frontier Het is al lang geen wereldnieuws meer wanneer Iron Maiden met een nieuwe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT