RECENSIE: Left Alone - Left Alone

Left Alone – s/t
recensie cijfer 2009-04-18 Left Alone uit Californië timmert al weer heel wat jaartjes aan de weg. De formatie rond zanger/gitarist Elvis Cortez bracht tussen 1996 en nu een hele stapel demo’s, ep’s en splits uit. Pas in 2002 zag de eerste full-length het licht. Inmiddels is de band ontdekt door Tim Armstrong, bekend van de band Rancid en eigenaar van het Hellcat label, en brengen ze hun vierde plaat uit. De self titled plaat staat bomvol opzwepende punkrock met de nodige reggae en ska invloeden. De sound is het best te vergelijken met, misschien niet geheel toevallig, Rancid.

De band is gelijk goed op dreef bij de openingstrack ‘Spiked With Pain’. Uptempo punkrock met een heerlijke baslijn en samenzang met ‘oohs’ en ‘aahs’ in het refrein. Het nummer ‘Branded’ brengt me helemaal terug in de tijd dat ik nog de Epitaph en Hellcat verzamelaars (Punk-o-Rama en Give ‘em the Boot) luisterde. In ‘Sad Story’ skanked de band er stevig op los en met het orgeltje erbij kan het niet meer mis gaan.

‘Bottles of Wine’ is een gevoelige track en is eigenlijk de ballad van de plaat. Ook ‘Porcelain’ is een gevoelig nummer, maar daarin rockt de band wel goed door. Daarna pakt de band de stevige punkrock weer op in tracks als ‘Brindle’ en ‘Selfmade’. Andere nummers op de plaat die de moeite waard zijn, zijn ‘Empty’ (dat zowel muzikaal als qua zang erg op een willekeurige Rancid-track lijkt), ‘Something for Nothing’ en de knallende afsluiter ‘Get Dead!’.

Left Alone komt met een erg zomerse punkrockplaat. Klassieke ingrediënten voor jaren ’90 punkrock, zoals fijne basloopjes, orgels en niet altijd even zuivere, meerstemmige zanglijnen, zorgen voor een opgewekt en goed gevoel. Musthave voor de liefhebber van de Epitaph en Hellcat sound.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Left Alone Label:Hellcat / Epitaph
Kelly Clarkson - All I Ever Wanted

Kelly Clarkson - All I Ever Wanted All I Ever Wanted is alweer het vierde album van popster Kelly Clarkson ....

Babylon Circus – La Belle Étoile

Babylon Circus - La Belle Étoile De openingstracks van La Belle Étoile laten er direct weinig twijfel over...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT