RECENSIE: Various - Punk-O-Rama 10

variousartists-punkorama10
recensie cijfer 2005-07-21 Al jarenlang staat Epitaph bekend om zijn Punk-O-Rama cd’s, een van wereldwijds best lopende verzamelaar cd's. Maar toch is de compilatiereeks allang niet meer wat het ooit was: een verzameling punktracks. Eigenlijk kunnen we de het ‘punk’ gedeelte wel weglaten, en hier gewoon Epitaph van maken: Epitaph O Rama, aangezien deze schijfjes meer een jaarcompilatie zijn van bands die contracten hebben lopen bij dit label, maar lang niet allemaal punk muziek spelen.

Het duidelijkste voorbeeld is rapper/Pharrell-wannabe Pete Philly, die momenteel hoge ogen gooit in de commerciële muziekwereld (En als er iets niet ‘diehard punk’ is, dan is het wel commercie, toch?). Maar ook bands als Death By Stereo zijn niet echt in het hokje ‘punk’ te plaatsen. Ook al hebben ze hier vast wel een paar invloeden uit meegenomen. Maar je koopt de Punk-O-Rama voor de punkliedjes, niet voor de punk invloeden.

Alles komt voorbij op deze plaat, Turbonegro met hun meezingknaller All My Friends Are Dead, de posercore tieners van From First To Last, skatepunk koningen Millencolin, en de hanekampunkers Rancid zijn ook van de partij. Maar ook bevat deze tiende versie van Punk-O-Rama niet uitgebrachte nummers van o.a. The Offspring, NOFX en Bad Religion. Je krijgt er trouwens ook nog eens een volgepropte DVD bij als cadeau. Volgepropt met videoclips wel te verstaan, 24 in totaal. Over het algemeen zijn dit veelal dezelfde artiesten die ook op de CD een liedje hebben staan.

Ondanks dat de naam Punk-O-Rama niet meer zoveel waarde hecht aan de CD, blijft de Punk-O-Rama een prima verzamelaartje voor de mensen die weinig geld op zak hebben, maar toch een cdtje willen hebben met daarop fijne muziek. Daarnaast is het ook nog eens de manier om nieuwe bands te ‘ontdekken’.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Various Label:Epitaph
deathbystereo-deathforlife

Death By Stereo - Death for LifeDeath…By…Stereo! Oh sorry, ik zal even beginnen om Death By Stereo aan u voor...

dropkickmurphys-thewarriorscode

Dropkick Murphys - The Warrior's Code Je moet het ze nageven, de Dropkick Murphys hebben wel iets speciaals in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT