RECENSIE: Linkin Park - A Thousand Suns

Linkin Park – A Thousand Suns
recensie cijfer 2010-09-26 De heren van Linkin Park behoeven al lang geen introductie meer. Bovendien heeft zanger Chester Bennington het zestal opnieuw vervoegd na even te hebben getoured met zijn zijproject Dead By Sunrise. Het resultaat van deze hereniging heet A Thousand Suns en weekte heel wat nieuwsgierigheid los bij de fans. Zouden ze verder gaan op het elan van voorganger Minutes To Midnight of terugkeren naar het succes van hun beginjaren?

Het wordt de luisteraar al snel duidelijk dat de groep een hele nieuwe richting is ingeslagen. In plaats van een album te brengen met een opeenvolging van goeie rocksongs, hebben ze ervoor geopteerd om een conceptplaat af te leveren. Het geheel – zeg maar verhaal – speelt zich af in een verwoest oorlogsgebied. Niet toevallig werd de eerste single ‘The Catalyst’ dan ook als soundtrack gebruikt voor de nieuwe Medal Of Honor videogame.

Naast de gebruikelijke rap hebben ze deze keer opvallend meer gebruik gemaakt van allerhande elektronische snufjes. Zelfs aan 'The Catalyst', wat zowat het meest op het ‘oude’ Linkin Park lijkt, is een beat toegevoegd. Met dit nieuwe genre vertoeven ze gevaarlijk in de schemerzone tussen rock en elektronische muziek. De horde fans die ze de voorbije jaren hadden verzameld zullen met deze plaat sterk op de proef worden gesteld. Een rockfanaat is immers niet op zoek naar elektronische muziek en bijhorende toestanden.

Gelukkig zijn enkele downtempo nummers wel knallers geworden, met name: ‘Burning In The Sky’s’, ‘Iridescent’ en ‘The Messenger’. Vreemd genoeg het ‘genre’ waarin voorganger Minutes To Midnight uitblonk. Het lijkt wel of ze afscheid hebben genomen van hun nu-metal verleden en enkel gaan uitbrengen wat hun artistieke brein uitspuwt. Ze hadden eerder wel al meegedeeld dat dit album vol probeersels stond, maar niemand verplichtte hen om deze ook daadwerkelijk uit te brengen. A Thousand Suns kon de verwachtingen niet waarmaken en Linkin Park zal opnieuw rechtsomkeer moeten maken als ze de muziek die hun grootbracht ooit terug willen evenaren.


Eerdere recensies van Linkin Park:
- 24-12-2008: Road to Revolution;
- 08-06-2007: Minutes to Midnight.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:Linkin Park Label:Warner
The Hoosiers -  The Illusion of Safety

The Hoosiers - The Illusion of SafetyIn een ver verleden bedacht uw recensent samen met zijn vrienden dat het leuk...

John Legend & The Roots – Wake up!

John Legend - Wake Up! (met The Roots) John Legend is bij het grote publiek vooral bekend om zijn prima, maar toch...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT