RECENSIE: Sarah Blasko - Eternal Return

Blasko
recensie cijfer 2016-06-25 Afkomstig uit Australië is singer-songwriter Sarah Blasko. Na in de jaren ‘90 begonnen te zijn als zangeres van de band Aqcuiesce, bracht Blasko in 2004 haar eerste soloalbum The Overture & The Underscore uit. Deze werd positief ontvangen door zowel publiek als critici, en sindsdien heeft Blasko vier andere albums uitgebracht en is ze op tour geweest in landen als Australië, de VS, Canada en de UK. Zo heeft de artiest over de jaren een solide carrière op weten te bouwen. Mocht haar naam je toch niet bekend zijn, dan heb je haar muziek wellicht in een van je favoriete TV programma’s voorbij horen komen. Bones? Revenge? The Vampire Diaries? One Tree Hill, iemand? Nee, Blasko is geen bekende popster. Maar haar folk/elektronische muziek is ideaal om een dramatische sfeer neer te zetten. Blasko’s laatste album is hier een goed voorbeeld van. Eternal Return is een album over liefde.

Op Eternal Return laat Blasko een positieve kant van de liefde zien. Neem ‘Better With You’, een nummer waarin Blasko zingt: ’it’s like a new adventure with you, my hope’s alive, you could say I’ve waited for you all my life’. Of ‘Only One’, een nummer dat door zijn sample doet denken aan Madonna’s ‘Like A Virgin’, en gaat over het geven van álles om een relatie te laten werken. Dan is er ‘Maybe This Time’, waarvan de tekst toch wel de essentie van het hele album is. Blasko geeft hierin toe dat haar liefdesleven niet altijd goed verlopen is, maar drukt uit dat ze vertrouwen heeft in haar huidige relatie. Duidelijk is dat Blasko op dit album veel verwijst naar haar eigen leven. Op 39-jarige leeftijd heeft de zangeres immers al aardig wat heftige break-ups meegemaakt, maar als we van haar gezongen woorden uit mogen gaan is ze nu helemaal gelukkig met haar partner Dave Miller, met wie Blasko sinds 2015 ook een kind heeft.

Hoewel Eternal Return iets elektronischer lijkt te zijn dan zijn voorgangers, is het album op muzikaal gebied toch wel wat je van Blasko verwacht. Haar muziek heeft nooit om aandacht geschreeuwd, en ook op dit album brengt de zangeres een zekere subtiliteit met zich mee. Een uitstekend voorbeeld van dit less is more idee is ‘Luxurious’, een track waarop de vocals van Blasko duidelijk centraal staan. De aanwezige instrumenten zijn minimaal te horen, waardoor Blasko’s zangtalent goed naar voren komt.

Eternal Return is een eerlijk maar vooral persoonlijk album. Het is geen album over een eerste liefde. Het is een album over iemand die vaker gebroken is geweest, maar zichzelf weer een kans op iets moois heeft weten te geven. Omdat Blasko ongetwijfeld niet de enige is die problemen heeft gehad in haar liefdesleven, is haar laatste album er een waar meerderen zich in zullen kunnen vinden. Het is een boodschap gebracht met simpliciteit en een juist gezette sfeer die je van Blasko verwacht.
Recensent:Regina Bakker Artiest:Sarah Blasko Label:Warner
Cover Khun Narin Electric Phin Band - II

Khun Narin Electric Phin Band - IIDe Thaise band Khun Narin Electric Phin Band werd een aantal jaar geleden...

Cover Winterpills - Love Songs

Winterpills - Love Songs De Amerikaanse indierockband Winterpills werd in 2003 opgericht door vijf...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT