RECENSIE: Linkin Park - Minutes to Midnight

Linkin Park - Minutes to Midnight
recensie cijfer 2007-06-08 Linkin Park is zonder twijfel op dit moment een van de grootste moderne rock bands die de muziekwereld kent. Er zijn maar weinig bands die na het uitbrengen van (slechts) twee albums (Hybrid Theory en Meteora, remix albums niet meegeteld dus) stadions vol krijgen of als volwaardig headliner kan figureren op festivals als Rock am Ring.

Maar als je als Linkin Park vier jaar geen plaat uitbrengt (maar ondertussen wel de bankrekening spekt ten koste van je trouwe LPU leden), dan wordt er een hoop van je verwacht. (Ter vergelijking: Tool doet er ook ongeveer vier jaar over om een nieuwe CD op te nemen.) Misschien wel teveel zelfs. Meer dan Linkin Park kan waarmaken met Minutes To Midnight.

Want met alle respect voor Linkin Park, die zich bij deze recensent al jaren geleden onsterfelijk heeft gemaakt met het uitbrengen van de wereldplaat Hybrid Theory. Minutes to Midnight klinkt alsof de band drie dagen voor de deadline zijn begonnen met schrijven en opnemen van dit album. Op Minutes To Midnight klinkt Linkin Park namelijk meer als een band die heel erg op zoek is naar zichzelf dan dat zij doen waar zij al twee albums zo goed in zijn.

Het typische Linkin Park geluid is er wel, maar de band zet echter elf (te) veilige liedjes neer. Ook de screams van Linkin Park zanger Chester Bennington klinken over het algemeen niet meer oprecht maar eerder geforceerd, alsof de band liever popliedjes wou schrijven, maar zich moest houden aan de huisstijl die ze met Hybrid Theory en Meteora neerzette. Zelfs het overdreven agressieve geschreeuw van Chester in het eerste nummer (intro track niet meegeteld) 'Given Up' klinkt weinig oprecht.

Toch kent ook Minutes To Midnight zijn hoogtepunten. Nummers als 'Bleed It Out', 'No More Sorrow' en de eerste single 'What I've Done' weten het niveau van Linkin Park nog enigszins te handhaven, echter nummers 'Shadow Of The Day' en 'Valentines Day' maken van Linkin Park een emo-lachertje.

Maar eerlijk is eerlijk,, bij het schrijven van deze recensie zal de plaat inmiddels wel al op zijn minst goud gehaald hebben, al zou het een mooie spreekwoordelijke schop onder de reet zijn als dit niet het geval zou zijn en Linkin Park hiervan niet de illegale downloads maar zichzelf de schuld geeft.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Linkin Park Label:Warner
Various - Planet Heartbreak 2

Various - Stuck in a Day Records presents: Planet Heartbreak...Het is zover. Stuck In A Day Records presenteert haar tweede verzamel cd vol...

3 Inches of Blood - Fire Up

3 Inches Of Blood - Fire Up the Blades Als ik heel eerlijk ben, toen ik voor het eerst naar ‘Deadly Sinners’...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT