RECENSIE: Exile Parade - Brothel Ballet

Exile Parade – Brothel Ballet
recensie cijfer 2010-01-19 Als je de Britse muziekbladen mag geloven is er elke week wel een nieuwe hype te ontdekken op het eiland. Gelukkig zijn wij in Nederland iets nuchterder en raken we niet zo snel ondersteboven van alles wat van de andere kant van de Noordzee komt. Maar ik kan alvast verklappen dat Exile Parade een band wordt om rekening mee te houden. Hun nieuwe EP Brothel Ballet laat een geluid horen dat we al een tijdje hebben moeten missen. Strakke rock met een vleugje Britpop.

Lomax, Chris, Phil, Dave en Mutchy begonnen Exile Parade in de zomer van 2006 en begin 2007 hadden ze al een aantal demo’s op My Space staan. En het duurde niet lang voordat de muziek van de band werd opgepikt. Niemand minder dan Owen Morris (producer van onder meer Oasis en The Verve) hoorde de muziek en hij nam vervolgens contact op met de voormalige gitarist van Oasis, Bonehead. Die de demo regelmatig draaide in zijn wekelijkse radioshow. Vier maanden later zat de band met Morris in de studio.

Ook in Nederland werd de band opgepikt. Ze werden gecontracteerd voor het London Calling festival in Amsterdam en 3voor12 maakte ‘Fire Wlak With Me’ single van de week. En terecht. Want dit nummer, tevens openingstrack van deze EP, slaat in als een bom. Hoewel het geheel wat ruiger is dan de gemiddelde Britpop hoor je duidelijk de invloed van bands als Oasis en Jet terug.

Brothel Ballet is zeker een aanrader. Zeker als de muziek van Keane en Coldplay te soft voor je is. Dit is een band waar we in de toekomst nog wel eens veel plezier aan zouden kunnen gaan beleven.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Exile Parade Label:Suburban Records
John Mayer – Battle Studies

John Mayer - Battle StudiesWie John Mayer ooit live heeft gezien, weet dat er eigenlijk twee John...

Annihilator – Live At Masters Of Rock

Annihilator - Live at Masters of Rock Het Canadese Annihilator is een band die al jaren meedraait, altijd op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT