RECENSIE: Various - In the Christmas Groove

Verzamel – Christmas Groove
recensie cijfer 2009-12-26 Eindelijk! Een verzamel-cd met kerstnummers zonder de afgezaagde meezingers die we al jaren op de radio horen in de donkere dagen voor kerst. Voor veel muziekliefhebbers zal dit album een opluchting zijn. Dit twaalf nummers tellende album helpt je de lange gourmet avonden door. Want hoewel het soms leuk is om de kerstnummers zo af en toe eens te horen zijn de meeste mensen blij als ze na kerstmis voor bijna een jaar weer de kast in gaan. Oh ja, er kan ook nog op gedanst worden. Het album heet niet voor niets Chritsmas Groove

Op Chrtismas Groove staan oude funky, soulvolle en bluesy kerstnummers die we dezer dagen op de radio niet voorbij horen komen. Zoals het uit 1971 afkomstige ‘Christmas Presents Blues’ van bluesartiest Jimmy Reed. Of het soulvolle funknummer van J.D. McDonald, ‘Boogaloo Santa Claus’ En met ‘Funky Funky Christmas’ van Electric Jungle komt de stemming er zeker in. En voor een nostalgisch gevoel zet je ‘Home On Christmas Day’ van Captain Elmo McKenzie & the Roosters op. Hoewel de geluidskwaliteit van dit nummer niet daverend is, geeft dit de juiste sfeer aan het nummer. Eigenlijk zou heel dit album ook op langspeelplaat moeten verschijnen. Lekker weer aan de gang gaan met de naald van de platenspeler en tijdens het luisteren de hoes uitgebreid bestuderen.

Wat deze verzamelaar eigenlijk het leukste maakt is dat veel van de nummers moeilijk te vinden zijn. Niet iedere artiest zet zijn of haar kerstnummer zomaar op een regulier album. Christmas Groove is een unieke verzameling kerstnummers van artiesten die veelal in de vergetelheid zijn geraakt. Dit is een waar muzikaal cadeau!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Various Label:Strut / Pias
Underworld vs. The Misterons - Athens

Underworld - Athens (met The Misterons)Voor elke zichzelf enigszins respecterende muziekliefhebber behoeft...

Part Chimp - Thriller

Part Chimp - Thriller Haal je glaswerk en alles wat van de plank kan trillen of breekbaar is uit je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT