RECENSIE: This is a Standoff - Be Disappointed

This Is a Standoff – Be Disappointed
recensie cijfer 2009-05-23 Een hoop liefhebbers van het punkrockgenre werden diep teleurgesteld toen de Canadese helden van Belvedere in 2005 bekend maakten ermee te stoppen. Het werd echter al snel bekend dat zanger/gitarist Steve Rawles en drummer Graham Churchill het einde nog niet in het vizier hadden. In 2007 vonden ze gitarist John Meloche en bassist Corey Tapp en This Is A Standoff was een feit. Met debuutalbum Be Excited in 2007 laten de mannen snel hun litteken achter op de punkscene. Minder dan twee jaar later, als opvolger Be Dissapointed uitkomt is het dan ook afwachten of de band haar eerder gehaalde niveau weet te evenaren.

Als openingstrack 'The Light Is Still On In Broadmoor' wordt ingezet wordt al direct duidelijk dat Be Disappointed voor niets onder hoeft te doen voor zijn voorganger. De hierop volgende nummers wordt het tempo hooggehouden en de snelle gitaarpartijen en catchy riffs lijken zelfs nog technischer en progressiever dan op Be Excited. Het tempo blijft hoog met als tweede hoogtepunt 'Graveyards'. Een beetje rust krijgt de luisteraar pas gegund bij 'Sunrise', een akoestische interlude. Na deze anderhalve minuut rust knallen de heren er weer flink op met 'Face The Sun' als nieuw hoogtepunt op het album. De sublieme producties en uitstekende songwriting skills van Rawles en Churchill liften het album naar een nog hoger niveau. Voor de laatste drie nummers hebben de heren nog genoeg energie en inspiratie over om in elk geval nog één hoogtepunt te verzorgen. Waar bij 'No Thanks' en 'Settling The Score' de heerlijke drumpartijen danig indruk weten te maken, zijn het bij slotnummer 'Trails Of White' de catchy gitaarriffjes en idem refrein welke om te smullen zijn. Het laaste wapenfeit is een instrumentale outro van een niveau dat uitnodigt om het album nog eens van voor af aan op te zetten, zeker voor pareltjes als 'The Light Is Still On In Broadmoor', 'Graveyards', 'Face The Sun' en 'Trails Of White'.

Be Dissapointed van This Is a Standoff maakt haar verwachtingen meer dan waar. Verwacht een album dat voortborduurt op de catchy skatepunk-songs van Be Excited. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het jaar in het punkhoekje.


Eerdere recensies van This is a Standoff:
- 21-12-2007: Be Excited.
Recensent:Raoul Markaban Artiest:This is a Standoff Label:Funtime Records
Quramitry – Cofeecups and Fairytales

Quramitry - Coffeecups and Fairytales Quramitry is een vijfmansformatie uit de omgeving van Sittard die muzikaal...

Anti-Flag - The People or the Gun

Anti-Flag - The People or the Gun De pacifistische punkband uit Pittsburgh, Pennsylvania, Anti-Flag maakt met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT