RECENSIE: Bliss - My World, Your World

Bliss – My World Your World
recensie cijfer 2010-01-22 Naast de titel van Muse’s grootste hit, is Bliss tevens de naam van een fiks aantal bands. Naast het Deense elektropopduo Bliss is er ook de van origine Engelse band, die reeds sinds de jaren tachtig aan de weg timmert. Na het eerste album in 1989 en een tweede plaat in 1991 leefden de bandleden sinds medio jaren negentig op gescheiden wegen. Zangeres en voorvrouw van het gezelschap Rachel Morrison probeerde het in 2000 nog even met haar echtgenoot Tom E. Morrison als electroduo Meeker, maar het grote succes werd ook hiermee niet behaald. Toen de verdwaalde bandleden elkaar in 2006 weer tegenkwamen ontstond het idee om een Bliss-reünie te organiseren. Drie jaar later resulteert dit in het nieuwe album My World Your World.

Na twaalf jaar zonder nieuw werk – althans, de Best of Bliss-compilatie uit 2007 bevatte enkele nieuwe tracks – is My World Your World de eerste plaat met louter nieuw materiaal. Een eerste ding dat opvalt is dat de ervaring Morrison’s stemgeluid niets dan goeds heeft gedaan. Haar veelzijdige stem leent zich perfect voor de enigszins uiteenlopende liedjes op het album. Klinkt ze de ene keer lekker rauw op soulnummers als ‘Talking Dreams’ en ‘Soul In The City’, op rustige nummers als ‘You Do Something To Me’ of ‘The Drug That I Am On’ klinkt ze heerlijk dromerig. De algehele poppy sound van het album verzorgt in elk geval een lekker achtergrondplaatje die dankzij de uiteenlopende invloeden nergens saai wordt.

My World Your World is dankzij de haast bezwerende stem van Rachel Morrison een heerlijke plaat om ’s avonds bij weg te dromen. Bliss heeft gelukkig de keuze gemaakt om weer bij elkaar te komen. Een keuze waar de luisteraar zeer tevreden mee mag zijn, aangezien het in een prima popplaat geresulteerd heeft.
Recensent:Raoul Markaban Artiest:Bliss Label:India Records
Brazilian Groove Band – Anatomy of love

Brazilian Groove Band - Anatomy of GrooveThe Brazilian Groove Band is een in 1999 opgericht jam band die er met...

Rhett Miller – Rhett Miller

Rhett Miller - Rhett Miller Voor de relatief onbekende Rhett Miller is het alweer nummer vier, deze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT