RECENSIE: Easyway - Laudamus Vita

Easyway – Laudamus Vita
recensie cijfer 2010-09-04 "Wauw!" Er zijn echt te weinig woorden voor wat de gasten van Easyway hebben klaargekregen. We kunnen er gewoon niet naast kijken, de extra's van hun nieuwe album.Laudamus Vita is een heuse plaat geworden met een zeer professionele eerste indruk. Buiten het album zelf bevat het doosje ook een movie-schijf.

Zonder enige twijfel is dit schijfje het eerste wat de dvd-speler ingaat. Een enorm wauw-effect verschijnt wanneer duidelijk wordt dat Easyway hun volledige album verfilmd heeft. Niet zomaar een handycam-kwaliteit van live optredens, maar een oprechte film die je wel in de bioscoop zou kunnen tegenkomen.

Je krijgt beelden voorgeschoteld die het karakter van het album reflecteren. Met hoofdstukken als de vele emoties van het verliezen van geliefden tot de zoetste wraak van het terugpakken van vijanden. Zonder twijfel slaan deze beelden ook terug op de tekst van de nummers.

Naast de alom aanwezige gevoelens geeft de groep ook een kijk op hun liefde voor muziek in het algemeen. Zo zie je bijvoorbeeld in het nummer 'Desire' dat de groep in een leeg zaaltje speelt. Wat toch wel ergens bewijst dat hun carrière draait om hun werk en niet hun faam.

Easyway verdient met deze pionierszet zeker en vast een extra puntje, maar muzikaal is de plaat ook dik in orde. Het productieproces heeft de band (veel) bloed, zweet en tranen gekost en dat merk je aan de aanwezigheid van een heus orkest. De toegevoegde strijkers maken de sfeer van Laudamus Vita eens zo sterk, en dan hebben we het nog niet over de nummers zelf.

'The Consequence' lijkt op eerste instantie de standaardritmes te hebben die zoveel jonge emo-pop bands bezitten, maar toch merk je snel dat het veel meer is dan dat. Originele tempowisselingen en de bijkomende effecten horen we terug overheen al hun nummers. Wat ook maakt dat deze plaat echt een vast gevoel heeft van begin tot eind. Met toch af en toe een hoogtepunt zoals de nummers 'The Vieuwer' of 'Lux'.

Al is Easyway geen groep die op hits jaagt, toch is dit album een oorprikkelend plaatje. Voor fans tussen Fall Out Boy en Billy Talent is dit werk toch een must-have. Zonder enige twijfel!
Recensent:Kenny Deuss Artiest:Easyway Label:Funtime Records
Psychopunch VST  - The Last Goodbye

Psychopunch - The Last GoodbyeHet Zweeds viertal Psychopunch VST , tevens vaandeldrager van de punk 'n'...

Apehanger - A Place in the Sun

Apehanger - A Place in the Sun Apehanger is een groep die je zou tegenkomen in een kroeg met tientallen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT