RECENSIE: Gui Boratto - Take my Breath Away

Gui Boratto – Take my breath away
recensie cijfer 2009-04-07 Met Take my Breath Away presenteert de Braziliaanse dj Gui Boratto alweer zijn tweede album. Na het zeer goede debuutalbum Chromophobia heeft Gui Boratto voor zichzelf de lat in ieder geval al hoog gelegd. Het album opent al zeer veelbelovend met het relaxte achtergrond nummer ‘Take my Breath Away’. De rustige beat is gewoon een nummer dat je perfect op de achtergrond kunt draaien als je met zaken bezig bent die meer van je aandacht vragen. Het daarop volgende ‘Atomic Soda’ is precies het tegenovergestelde. Met zijn harde steeds feller wordende beat zal dit nummer menig dansvloer in beweging kunnen zetten. Een nummer dat zeker niet zal misstaan in een Alter Ego dj set.

Knaller van het album is ‘No Turning Back’, tevens het nummer met de grootste hitpotentie. Dit nummer laat horen hoe een techno nummer opgebouwd moet worden met op het juiste moment een inval van zang. Een nummer waar menig dj jaloers op zal zijn. Wederom wordt deze knaller opgevolgd door enkele te rustige nummers als ‘Les Enfants’ en ‘Besides’. Welke ook zeker geen slechte producties zijn.

Ondanks het hoge aantal goede tracks, heeft de cd als probleem dat er geen lijn in te ontdekken is. Het ene moment een nummer waarbij je niet meer stil kan zitten met daarop volgend een track dat je in slaap zou kunnen wiegen. Geen van beide is slecht, alleen passen ze niet goed bij elkaar op een album. Take my Breath Away is een album geworden met een hele aardige verzameling singeltjes erop. Stuk voor stuk zijn het nummers die de gemiddelde kwaliteit van de techno scene overstijgen, maar als album is Take my Breath Away zeker niet een van de beter releases van het jaar.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Gui Boratto Label:Kompakt / NEWS
Zombie Nation - Zombielicious

Zombie Nation - ZombieliciousWie Florian Senfter niet kent mag zich even goed achter de oren krabben. Wie?...

This Is Total War – You & Me And The Kingdom Of Fire

This Is Total War - You & Me and the Kingdom of Fire Hoe een klein landje zo groot kan zijn in een bepaalde scene. Nederland staat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT