RECENSIE: Dicemen - A Thing Called Rock ‘N’ Roll

dicemen-athingcalledrocknroll
2004-10-10 Er zijn bands die het de recensenten behoorlijk lastig willen maken. Ze presenteren een wisselvallige cd waarop tal van muzikale invloeden de revue passeren. Dit is ook het geval bij de debuutplaat van Dicemen die de titel ‘A Thing Called Rock ‘N’ Roll’ draagt.

Op elk nummer van deze plaat zijn rockabilly, punkrock en rock ‘n’ roll invloeden vertegenwoordigt. Hierbij ligt bij ieder nummer de nadruk op één van deze drie muziekstromingen. Ieder nummer kent ook een geheel andere opbouw. 'A Thing Called Rock ‘N’ Roll' is hierdoor een wisselvallige en soms iets rommelige cd. Een voordeel van de wisselvalligheid is dat dit album nooit saai wordt.

Zanger Kees van Bemmel, ook wel ‘KC’ genoemd, heeft een heldere en overtuigende stem die zoals je bij dit soort bands verwacht stoer klinkt. Naast de zang neemt KC ook het gehele gitaarwerk voor zijn rekening. Naast één gitaar kent Dicemen slechts een niet weg te denken contrabas en drums. Door de hoeveelheid werk dat KC moet verrichten is het de vraag of Dicemen live het bij vlagen hoge niveau van 'A Thing Called Rock ‘N’ Roll' kan waarmaken.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Dicemen Label:Suburban
mysistersusan-Iwishiwashim

My Sister Susan - I Wish I Was HimAlle stoelen aan de kant en ongegeneerd meezingen geblazen! Vrolijkheid: De...

schwarz-artyparty

Schwarz - Arty Party Buitenlanders moeten haast wel in de veronderstelling zijn dat er in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT