RECENSIE: My Sister Susan - I Wish I Was Him

mysistersusan-Iwishiwashim
2004-10-12 Alle stoelen aan de kant en ongegeneerd meezingen geblazen!
Vrolijkheid: De Eindhovense/Limburgse band My Sister Susan heeft er een handje van. Ze zijn begonnen in ’96 als poppunk-trio, en hebben zich nu ontwikkeld tot onbezorgd pop-kwartet dat regelmatig te vinden is op de Nederlandse podia. Zodoende heeft de band al een redelijk aantal fans verworven.

Op de zesnummerige EP 'I Wish I Was Him' staan uitsluitend alternatieve en lichtverteerbare popliedjes, compleet met ietwat lullige keyboardriedeltjes, valse achtergrondzang en simpele teksten. Daar is verder niets mis mee, want nummers als 'Dreamer' en 'Hey my friend' zullen menig luisteraar snel die ‘oneffenheden’ doen vergeten. Opvallend en afwisselend is 'Heavy Metal Hippie Girl' waarin de zang van de heren wordt versterkt door gastzangeres Eefje, zangeres van de band Svetlana (voorheen Gazpacho). Uitspringers zijn 'Take my hand', dat sterk doet denken aan Eels, en 'Nananana (King)', ondanks de nietszeggende titel van die laatste.

De afsluiter is een beetje jammer. Dit nummer, gelijknamig aan de titel van het album, past niet echt bij de rest van de nummers. De jolige sfeer die aanwezig is in de andere vijf liedjes is ver te zoeken.

Dit album valt zeker niet te rekenen onder geniale of vernieuwende muziek. De nummers lijken haast onaf en moeten het vooral hebben van hun simpelheid. De heren van My Sister Susan hebben dat ook wel door, en dat maakt deze plaat misschien juist wel zo leuk.

Aangezien we de winter weer tegemoet gaan raad ik jullie allen aan om dit album in huis te halen, zodat je je handen kunt warmen aan de muziekboxen. Een simpel, maar verwarmend album.
Recensent:Karlijn Vermeij Artiest:My Sister Susan Label:Supermarket Records
snOwball-youknow

Snowball - You KnowSnOwball komt uit Eindhoven en is een zijproject van Michel Geelen, die we...

dicemen-athingcalledrocknroll

Dicemen - A Thing Called Rock ‘N’ Roll Er zijn bands die het de recensenten behoorlijk lastig willen maken. Ze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT