RECENSIE: Shark Soup - Fatlip Showbox

sharksoup-fatlipshowbox
recensie cijfer 2005-11-08 De uit Duitsland afkomstige band Shark Soup heeft met Fatlip Showbox haar eerste cd uitgebracht. Op de cd is vooral rockabilly te horen. Soms doet de plaat even denken aan surf-rock. Het valt bij de zang gelukkig totaal niet op dat de leden van Shark Soup Duitstalig zijn. Er wordt in vlekkeloos Engels gezongen en dat is voor een Duitse band best bijzonder.

De plaat begint met overduidelijk rockabilly invloeden. Kleine, melodieuze solo’s worden op een vlekkeloze manier snel afgewisseld. Dit goed kunnen is een kwaliteit die voor rockabilly van doorslaggevend belang is. In nummers als Holy Water en One Eyed Kat laat Shark Soup horen over deze kwaliteit te beschikken.

Na deze nummers verdwijnt de snelheid wat uit de nummers. Met de snelheid wordt er ook minder gezongen. Hierdoor word de cd gezapig en doen de nummers leeg aan. Deze songs zijn zeker ook de moeite waard maar ze hebben minder in hun mars als de nummers waarmee de plaat begon. Het liedje dat de bandnaam draagt kent tevens het lage tempo maar deze kent wel de gewenste opvulling. Een simpele monotone piano blijkt zelfs het verschil al te kunnen maken. De volgende nummers op de cd zijn wisselend van kwaliteit. Sommige brengen het gevoel van de eerste nummers terug, maar andere brengen het gevoel van gezapigheid weer naar boven. Er lijkt bij de opbouw van de cd niet goed nagedacht te zijn.

Shark Soup is een aardige band met veel potentie. De muzikanten moeten alleen nog leren om hun kwaliteiten om te zetten in meer goede nummers dan op Fatlip Showbox staan.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Shark Soup Label:Kung Fu Records
stevieann-awayfromhere

Stephanie Struijk - Away From HereNog niet zo heel lang geleden ben ik de naam Stevie Ann een keer tegengekomen...

illnino-onenationunderground

Ill Niño - One Nation Underground Ill Niño bestaat ondertussen alweer zes jaar en is, hoe afgezaagd het ook...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT