RECENSIE: Rite - Hobo Metall

Rite - Hobo Metall
recensie cijfer 2006-05-15 Hobo Metal is de eigenaardige naam van de plaat die door Rite< is geproduceerd. Het Finse Rite maakt een mengsel tussen Hardcore en Rock. In praktijk komt het neer op een mengsel tussen een snelle Rage Against The Machine en Zeke. De plaat kent 10 nummers met een totale lengte van een mager half uurtje.

Tijd voor enige introductie neemt men niet. Rite vliegt er met Of Shit and a Fan meteen vol in. Meteen valt het rauwe gitaar werk op. Ruige snelle riffs worden aan elkaar gebreid door korte riffs met enige tempo wisselingen. Het gitaarwerk is overheersend. De zang is daarom extreem slecht hoorbaar.

Bij Need of Discipline gaat het rauwe gitaar werk gewoon door, maar de riffs kennen veel meer tempo wisselingen en variatie. Dit nummer kent typische hardcore “sing along” momenten. Het gitaarwerk valt tijdens de momenten relatief stil en de zang is voor kort overheersend.

Rustige momenten kent Hobo Metal ook. Zo valt Hobo Metal gedurende het vierde nummer op de drums na totaal stil. Dit blijkt een rust moment te zijn. Even adem halen en dan weer vol gas om Bullet Rush af te maken.

Fistrule is een tussen nummer die eigenlijk niet in de cd past. Dit nummer is erg sloom. In vergelijking met de rest is dit een pop nummer. Tussen de noten door is er plaats voor rustige zang. Dit klink echter een stuk minder dan het extreem ruige werk dat de rest van de plaat kenmerkt.

Bij het laatste nummer Hobo War gaan voor het laatst alle remmen los. Het nummer eindigt rustig. De storm van Rite is gaan liggen. Het gitaarwerk is uiterst aardig voor wie van het extreme houd. Hierdoor is de muziek pittig en rauw wat Hobo Metal siert. De zachte zang doet echter afbreuk aan de cd. Je hoort dat er gezongen word, maar je kan totaal niet verstaan wat er gezongen wordt.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Rite Label:Longfellow Deeds
Han Uil - Alone

Han Uil - AloneHan Uil probeert het na zijn progressieve rockcarrière als singer-songwriter....

Flowers for the Few - Away From The Numbers

Flowers for the Few - Away from the numbers Ondanks het feit dat het Vlaams Brabantse Flowers For The Few al heel wat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT