RECENSIE: Kylie Minogue - Boombox: The Remix Album 2000-2008

Kylie Minogue - Boombox
recensie cijfer 2009-03-08 In 1988 brak de grootste Australische popdiva ooit door met ‘I Should Be So Lucky’ wat het einde betekende van haar fulltime baan als soapactrice. Het gaat hier natuurlijk over Kylie Minogue. Dat ze meer dan 60 miljoen albums wereldwijd wist te verkopen geeft aan dat de dame immens populair is en wist het afgelopen decennium de ene na de andere hit te scoren. De popsongs met vaak een dansbaar ritme lenen zich perfect voor dj’s om te remixen. Zestien tracks die uitgebracht zijn tussen 2000 en 2008 zijn hieraan onderworpen en samengevoegd op Boombox.

Wat opvalt is dat er weinig bekende namen hun medewerking hebben verleend aan dit remix album. Hoewel de nummers op voorhand weinig verschil qua beat vertonen, zijn het onder andere Fischerspooner en Chemical Brothers die de boel door elkaar gehusseld hebben. ‘Slow’, die opnieuw gemixt werd door laatstgenoemde vertoont weinig vergelijking met de eigen sound van het duo. De monotone brei voert ons langs bekende liedjes als ‘I Believe In You’, ‘On A Night Like This’ en ‘In My Arms’, waarvan er niet eentje echt uitspringt.

Hoewel clubmuziek niet vervelend is, is het bijna irritant te noemen als een remixplaat één lang nummer lijkt te zijn. Alleen ‘In Your Eyes’ (door Knuckleheadz gemixt) is uptempo, maar ontkomt ook niet aan het gebrek aan inspiratie die elke medewerker van Boombox lijkt te hebben gehad. Jammer dat het zo uitpakt, want als één van de tracks op de radio te horen zou zijn, zou je naar een lekker tussendoortje luisteren.

Mevrouw Minogue zal het wellicht weinig uitmaken, maar als zangeres had ze misschien ook wat meer variatie willen zien. De fans kunnen deze plaat beter laten liggen in de schappen en wachten op het volgende studiomateriaal dat de 40-jarige zangeres zal uitbrengen. Boombox stelt teleur.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Kylie Minogue Label:Parlophone
Lily Allen – It’s Not Me, It’s You

Lily Allen - It's Not Me, It's You Lily Allen scoorde in 2006 een wereldhit met het nummer ‘Smile’. Deze...

Roos – Under The Appletree

Roos - Under the Appletree Roos komt uit Groningen en is de band rondom zangeres Roos Plaatsman. Of de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT