RECENSIE: Roos - Under the Appletree

Roos – Under The Appletree
recensie cijfer 2009-04-04 Roos komt uit Groningen en is de band rondom zangeres Roos Plaatsman. Of de band naar haar is vernoemd of naar de overbekende bloem blijft nog even een raadsel. Afgelopen januari heeft deze band haar eerste debuut album uitgebracht. In eigen beheer zijn negen nummers opgenomen Het debuutalbum heeft de titel Under The Appletree meegekregen. En alleen van de titel word je al vrolijk.

Naast Roos bestaat deze band uit Daan Kleijn op gitaar, Vincent Grit op toetsen, Bart-Jan Hogenhuis op drums en Arthur Buitelaar op bas. De vijf kennen elkaar van het conservatorium in Groningen. Dus een goede muzikale basis is al aanwezig.

Muzikaal zit Under The Appletree goed in elkaar. Lekkere vrolijke nummers in een mix van pop, soul en jazz. Invloeden uit deze drie verschillende genres zijn dan ook duidelijk hoorbaar. De herkenbaarheid van een popliedje, de aanstekelijke jazzgrooves en de soulvolle zang van Plaatsman. Het doet wel een beetje denken aan Room Eleven. Vrolijk, up-tempo en catchy. Vooral de opener en gelijknamig nummer ‘Under The Appletree’ voldoet aan al deze ingrediënten.

Under The Appletree van Roos komt op het goede moment uit. Het weer wordt beter en de winterblues maakt weer plaats voor lentekriebels. Het is een fijne wegdroomplaat. Ramen open, frisse lucht naar binnen en genieten van een lekker drankje. Hopelijk krijgt de band deze zomer een plaatsje op een van de vele zomerfestivals.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Roos Label:Eigen Beheer
Kylie Minogue - Boombox

Kylie Minogue - Boombox: The Remix Album 2000-2008In 1988 brak de grootste Australische popdiva ooit door met ‘I Should Be So...

Union Town – Union Town

Union Town - Union Town Soms wil je als artiest wat anders, wat anders dan je eigen band speelt. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT