RECENSIE: Boys Noize - I Love Techno

Boys Noize - I Love Techno 2008
recensie cijfer 2008-11-11 In 1995 werd voor een inmiddels schamel publiek de eerste editie van inmiddels één van de grootste uitgaansfeesten van West-Europa gehouden in Vooruit te Gent. Met namen als Chemical Brothers, Daft Punk, The Prodigy, Underworld, Kraftwerk en Tiga trekt het feest rond de 35.000 bezoekers, die veelal uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk België komen. Ook dit jaar vindt I Love Techno weer plaats in Flanders Expo te Gent en met namen als Digitalism, Justice, Uffie en Dr. Lektroluv belooft 2008 een goede dertiende editie te worden. Een andere artiest die op I Love Techno zal draaien is Alex Ridha, beter bekend onder pseudoniem Boys Noize. Aan hem is gevraagd I Love Techno 2008 te mixen, waar hij natuurlijk geen nee tegen kon zeggen.

De cd bevat veelal tracks van artiesten die nog nooit op I Love Techno gestaan hebben. Hoewel Boys Noize de 22 tracks mixt, is de vraag wat deze dan doen op een promotiealbum van het festijn. ZZT zet met ‘The Worm’ een reeks aan rauwe beats neer, terwijl ‘Poni Hoax’ je speakers met een Kraftwerk-achtig geluid verovert. De diversiteit van dit album kent goede en slechte kanten. Een goede kant is dat er voor iedereen wel wát opstaat dat interessant is, een slechte kant dat er te weinig van je goesting op te vinden is.

Met ‘Devils Run’ probeert Soundhack Daft Punk na te doen, waarin flink gefaald wordt. Een track die niet faalt is de Diplo Remix van ‘Get Up’, een plaat van Bingo Players. De pompende beat knalt je kamer in en het verlangen naar het bijwonen van een feest waar dit gedraaid wordt bereikt acuut een hoogtepunt. Mixhell pompt lekker door met ‘Highly Explicit’ en laat de sirenes desgewenst loeien. Dat dit album het vooral van het tweede gedeelte moet hebben is duidelijk. De softe tracks worden geleidelijk aan verwisseld voor stampwerk waar je u tegen zegt.

Ook al wordt aan het begin de intentie opgewekt dat dit een zoveelste saaie plaat is, waar de zin voor I Love Techno niet groter door zou worden, zal je als luisteraar en liefhebber van het hardere werk blij verrast zijn. Enige minpunt is dat er weinig artiesten op staan die je op 15 november in Gent voor je neus ziet staan, waardoor een valse indruk verkregen kan worden.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Boys Noize Label:News
Snow Patrol – A Hundred Million Suns

Snow Patrol - A Hundred Million Suns Snow Patrol mag het levende bewijs heten dat één wereldhit genoeg is om als...

Sammy Hager – Cosmic Universal Fashion

Sammy Hagar - Cosmic Universal Fashion In de Verenigde Staten was Sammy Hagar eind jaren zeventig al een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT