RECENSIE: Curse of Lono - People In Cars

Lono
recensie cijfer 2022-06-27 Het is moeilijk om de Londense mannen van Curse Of Lono in een hokje te plaatsen. De muziek is geworteld in de roots en blues, maar creëert een geheel eigen sfeer die tegelijk mysterieus en poppy is. Het dichtste in de buurt is wellicht nog een meer blues georiënteerde Dire Straits. Langzaam bouwen de mannen aan hun naam, maar ze zijn zeker nog geen huishoudband in het (Nederlandse) live circuit.

Dat is zonde, laat ook nieuwste plaat People In Cars horen. Het is een prachtig album. De kracht van de muziek zit in de sfeer van de liedjes. Op People In Cars ligt het tempo relatief laag. De subtiel op elkaar gelegde instrumenten creëren een intieme, mysterieuze sfeer. Dit in een goede combinatie van keyboards, zachte drums, gitaar en soms gospel refreintjes. Neem bijvoorbeeld ‘Steppin’Out’. Op dit liedje murmelt de zanger zacht zijn teksten. Om in het refrein met een gospelgevoel versterkt te worden. Het doet denken aan Kurt Vile, maar dan met meer nadruk op het liedje en minder op het gitaarwerk. Later gaat het qua tempo omhoog. De gospel van het refrein van ‘Buy The Ticket, Take The Ride’ zorgt voor een opzwepend gevoel. Dit ook mede door de licht gestreste drums. Het creëert een meer in indierock gewortelde melodie. Het nummer verrast doordat het gitaarwerk net op de juiste momenten buiten de lijntjes kleurt. Daarmee wordt het uiteindelijk geen voorspelbaar nummer.

People In Cars is een plaat geworden die erom vraagt om in zijn geheel geluisterd te worden. Sfeervolle muziek die je meeneemt naar de wereld van zanger Felix Bechtolsheimer. Een album voor nachtelijke autoritten. Het album is alweer van november vorig jaar en heeft nog niet de faam opgeleverd voor Curse of Lono die de band wel degelijk verdient. Met de ingezette richting komt dat hopelijk wel.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Curse of Lono Label:News
Cover Danny Bryant - The Rage To Survive

Danny Bryant - The Rage To SurviveBritse bluesmuzikant Danny Bryant is van de stevige blues. Het is van...

DeVries

Eric Devries - Song & Dance Man Dat je voor de beste Americana niet tot over de landsgrenzen heen hoeft te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT