RECENSIE: Sammy Hagar - Cosmic Universal Fashion

Sammy Hager – Cosmic Universal Fashion
recensie cijfer 2008-12-06 In de Verenigde Staten was Sammy Hagar eind jaren zeventig al een gevestigde solo-artiest, de rest van de wereld kent hem echter vooral als frontman van Van Halen, de band die hij na het vertrek van David Lee Roth in 1985 kwam versterken. Anno 2008, en uit pure liefde voor muziek, gaat Hagar weer verder waar hij mee begonnen is, solo platen maken als Cosmic Universal Fashion.

De cd trapt in ieder geval niet af met modder vette eighties rock, maar met een opvallende mix van Arabische percussie en lichte industrial. Heel gemakkelijk luistert het echter niet weg, maar weet ook niet echt te boeien. ‘Psycho Vertigo’ is in die zin wat gangbaarder maar ook hier ontbreekt het aan een duidelijke structuur. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het wordt niet gecompenseerd. ‘Peephole’ en ‘Loud’ hebben dan eindelijk de groove die je zo node mist bij de eerste twee nummers. De laatste doet zelfs sterk denken aan de gloriedagen van Hagar.

Gloriedagen waren ook die van ‘Fight for your Right to Party’. Maar de versie van Hagar voegt bijzonder weinig toe aan het origineel. Zijn stem kan het ook amper aan, waardoor het klinkt alsof Hagar zijn eigen feestje niet meer gaat halen. ‘When the Sun don’t Shine’ is van een geheel andere orde. Dit Spaans aandoende nummer is daardoor wel een beetje een vreemde eend in de bijt, maar wel een lekkere. Cosmic Universal Fashion als geheel is echter niet lekker. Het heeft een onmiskenbaar eigen geluid, maar weet eigenlijk nergens echt te boeien.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Sammy Hagar Label:Roadrunner Records
Boys Noize - I Love Techno 2008

Boys Noize - I Love TechnoIn 1995 werd voor een inmiddels schamel publiek de eerste editie van...

Project Wildeman – Cirkel Der Beschaving

Project Wildeman - Cirkel der Beschaving Poëzie en muziek, het is een gevaarlijke combinatie. Soms pakt het goed uit (...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT