RECENSIE: Rise Against - Appeal to Reason

Rise Against – Appeal To Reason
recensie cijfer 2008-11-08 De echte punk albums van Rise Against liggen ver achter ons. Nadat ze definitief doorbraken met Siren Song Of The Counter Culture namen ze op het daarop volgende album grotendeels afscheid van hun punk sound. The Suffer And The Withness was er eentje van hoogstaand niveau. Al moesten de fans wennen een het meer pop/ rock geluid, groot werd Rise Against er wel mee. Op het nieuwe album zijn veertien tracks te vinden. Dit zijn uiteindelijk alle nummers die zijn geschreven, we zullen dan ook nooit meer een b- kantje vinden met niet uitgebracht Rise Against nummers.

Op het nieuwe album Appeal To Reason zet Rise Against het geluid voort welke op het vorige album is ontstaan. Horen we nog wel de punk achtergrond, er staan vele potentiële hitnummers op. Met ‘Collapse ( Post- Amerika )’ zet Rise Against hard in om hierna met het veel melodieuzere ‘Long Forgotten Sons’ een ware meezinger te presenteren. Hoogtepunt van het album bevindt zich op de derde plek. ‘Re-Education ( Through Labor )’. Met een refrein om kippenvel van te krijgen en een iets oudere sound van Rise Against zijn we zo aangeland bij ‘From Heads Unworthy’. Hierin horen we, zoals gewend, een scherpe uitgesproken mening over derdewereldlanden.

Rise Against staat sowieso bekend om hun sociale nummers. ‘Hero Of War’ is een akoestisch nummer welke is opgedragen aan alle soldaten over heel de wereld welke vechten voor vrijheid. Geïnspireerd door persoonlijke verhalen van soldaten heeft frontman Tim McIlrath besloten dit nummer te schrijven.

Zo kan elk nummer van Rise Against uitgebreid worden besproken. Achter elk nummer zit een gedachte, de nummers zitten muzikaal sterk in elkaar en we hebben hier een sound van Rise Against te pakken welke we nog wel een paar albums zullen gaan horen. Mocht je zijn afgehaakt met luisteren naar Rise Against toen het vorige album uitkwam? Probeer het dan nog een keertje want Appeal To Reason is een van de betere albums die we hier de laatste tijd hebben gehoord. Mocht je Rise Against sowieso al geweldig vinden, dan kun je opgelucht adem halen en de nummers snel uit je hoofd leren om live mee te schreeuwen.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Rise Against Label:Interscope / Universal
Bring Me The Horizon – Suicide Season

Bring Me The Horizon - Suicide Season “Bij deze verklaar ik de hype rondom Bring Me The Horizon definitief als...

Black Bandit – Reckless Roll

Black Bandit - Reckless Roll Een rocktrio uit onze hoofdstad dat vooral ook in de hoofdstedelijke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT