RECENSIE: Diddy-Dirty Money - Last Train to Paris

Diddy-Dirty Money – Last train to paris
recensie cijfer 2010-12-16 Terwijl de hele wereld de nieuwe Kanye West plaat adoreert zou je bijna vergeten dat hiphopgigant Diddy deze maand ook een cd uitbrengt. Het is inmiddels vier jaar geleden dat Press Play het levenslicht zag. Voor Last Train to Paris heeft Diddy onder de naam Diddy-Dirty Money zijn eigen groep gevormd. Naast de bekende rapper bevinden ook Dawn Richards en Kalenna Harper zich in de groep. Eerstgenoemde maakte als lid van Danity Kane reeds kennis met de muziekwereld. Harper is al een tijdje werkzaam in het hiphopcircuit als songwriter en zoekt nu met Diddy-Dirty Money de spotlights op.

Als Diddy ergens heel goed is dan is dat wel het produceren van grote hits. Opvallend is het dus ook dat ondanks vier uitgebrachte singles Last Train to Paris nog geen enkele knaller op haar naam heeft staan. `Angels´, `Hello Good Morning´ en `Loving You no More´ hebben op het eerste gezicht alle goede Diddy ingrediënten. Een elektronische beat, scherpe raps en een catchy refrein. Helaas komen de indrukwekkendste raps op de laatste twee singles van respectievelijk T.I. en Drake. Daarnaast klinken de refreinen nergens zo aangenaam als Lil` Kim, Mario Winans of Christina Aguilera dat in vorige jaren deden.

Ook de overige nummers weten nergens de sfeer te creëren die Diddy vroeger kenmerkte. Grootste probleem zijn Richards en Harper die met hun zeurderig gezongen refreintjes elk nummer na een paar minuten laten stranden. De enkele momenten dat Diddy ouderwets scherp uit de hoek komt zijn op één hand te tellen en doen enkel terugverlangen naar voorbije jaren. Daarnaast zijn het vooral de gastartiesten, uiteenlopend van Grace Jones tot Notorious B.I.G., die de show stelen. Een ding is zeker, met Last Train to Paris heeft de voormalige godfather van hiphop definitief het stokje doorgegeven aan Kanye West.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Diddy-Dirty Money Label:Interscope / Universal
Hooverphonic - The Night Before

Hooverphonic - The Night BeforeBijna drie jaar na het prachtige, maar oh zo ingewikkelde, complexe album...

Novack – Sequences & Stills

Novack - Sequences & Stills Met inmiddels doorgebroken acts als C`mon & Kypski, Kyteman en Destine,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT