RECENSIE: The Streets (UK) - Everything is Borrowed

The Streets – Everything Is Borrowed
recensie cijfer 2008-10-01 Aan het begin van zijn carrière als The Streets besloot Mike Skinner niet meer dan vijf albums onder die naam te maken. Anno 2008 is het tijd voor deel vier in de reeks, dat de naam Everything Is Borrowed heeft meegekregen. Mike heeft de cd zelf geproduceerd en het schijfje, dat elf nummers telt, komt uit op het 679 Recordings label. The Streets brak internationaal door met ‘Dry Your Eyes’, een single van het tweede album A Grand Don’t Come For Free. Een ander nummer dat een belletje kan doen rinkelen is ‘Fit But You Know It’, of je kent The Streets van hun slechte live performances op festivals als Lowlands en Pukkelpop.

Mike gaf zelf al aan dat de sound weer zoals op Original Pirate Material wat we met titeltrack ‘Everything Is Borrowed’ goed horen. Het bijna dramatische ‘I Love You More (Than You Like Me)’ krijgt door het up-tempo refrein een vrolijke wending en valt in tegenstelling tot veel andere nummers op deze plaat zeker niet in het grimehokje. Vervolgens wordt met ‘The Way Of The Dodo’ op een clowneske manier de draak gestoken met de staat van de aarde. Na deze twee ‘vrolijke’ nummers valt Mike weer terug naar het haast monotone depressieve geluid wat we van hem gewend zijn. Op ‘The Sherry End’ na hadden de resterende nummers net zo goed aan elkaar geplakt kunnen worden, want veel verschil in de beats hoor je niet. Afsluiter ‘The Escapist’ stond als gratis download op de officiële site van The Streets, evenals de bijbehorende videoclip. Ook dit nummer is lichtelijk teleurstellend met dezelfde achtergrondstemmen als de andere nummers.

Als je van grime en electro/garagegeluid houdt stel de nieuwe cd van The Streets je niet teleur. Echter is het originele er na vier albums wel een beetje vanaf en qua nummers staat de cd zeker niet gelijk aan de eerste twee cd’s (de derde noemen we maar niet). Met een paar potentiële hitjes mag Everything Is Borrowed zichzelf zeker geen topper noemen, maar vervelend is het ook weer niet.
Recensent:Kees de Jong Artiest:The Streets (UK) Label:Warner
Arsenal – Lotuk

Arsenal - LotukEen opvolger maken van de succesplaat Outsides moet geen makkelijke klus...

Land Of Talk – Some Are Lakes

Land Of Talk - Some are Lakes Dat Canada tegenwoordig een prominente plek inneemt als het op muziek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT