RECENSIE: Jackson Browne - Solo Acoustic vol. 2

Jackson Browne - Solo acoustic vol. 2
recensie cijfer 2008-04-07 Solo acoustic vol. 2 is het vervolg op het in 2005 verschenen Solo acoustic vol. 1. Dat eerste deel werd destijds erg goed ontvangen, en werd zelfs genomineerd voor een Grammy. Je kon er dus op wachten dat er een tweede deel zou komen, want Jackson Browne heeft natuurlijk meer dan genoeg sterk materiaal in huis.

Ook dit album is weer gevuld met songs die Browne wereldwijd live gespeeld heeft tijdens zijn vele akoestische concerten. Hij begeleidt zichzelf opnieuw spaarzaam, waarbij hij de akoestische gitaar een enkele keer inruilt voor de piano. Op beide instrumenten weet hij prachtig uitgeklede versies te vertolken van songs die zo’n beetje zijn hele carrière omspannen. Zo bevat dit tweede deel songs van zijn debuut uit 1972, maar ook van zijn laatste studioalbum uit 2002. Wat wel opvalt is dat dit tweede deel songs bevat van minder voor de hand liggende albums. Deel 1 bevatte immers ook songs van beroemde albums als Late for the sky en The pretender.

Het mag de pret niet drukken, want ook songs als ‘Something fine’ , ‘In the shape of a heart’ (tevens de single) en ‘Redneck friend’ zijn ijzersterk. De songs klinken opnieuw heerlijk warm, en Browne is duidelijk in zijn element in deze setting. Zo laat hij de laatste song van de setlist kiezen door het aanwezige publiek. En ook neemt hij de tijd voor leuke anekdotes, waarbij hij volop ruimte laat voor een humoristische noot.

Dit tweede deel is dan ook een prachtige aanvulling op het eerste deel. Liefhebbers van dat eerste deel kunnen deze dus blind aanschaffen. Maar ook liefhebbers van de huidige generatie singer-songwriters zouden dit album zeker een aantal luisterbeurten moeten gunnen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Jackson Browne Label:Inside Out
Spooner – Trading Dreams

Spooner - Trading DreamsOp 3 april presenteerde Spooner haar nieuwe album in de bovenzaal van...

The Long Ryders – State Of Our Reunion

The Long Ryders - State of our Reunion Sinds 1987 hadden de heren van The Long Ryders niet meer samen op de bühne...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT