RECENSIE: PostScriptum - Prophet:Deny

PostScriptum – Prophet: Deny
recensie cijfer 2007-12-25 Begin 2005 is deze band opgericht en twee jaar later ligt hun debuutalbum in de schappen. Ze zijn doorgebroken dankzij een televisieprogramma in Noorwegen. Hebben al verschillende grote festivals aangedaan, het podium gedeeld met Steve Morse van Deep Purple en ze zijn al behoorlijk populair in Duitsland. Het is snel gegaan met PostScriptum. Dit uit Oslo afkomstige kwartet probeert met Prophet: deny internationaal door te breken. Eens goed luisteren of Nederland er warm voor kan lopen tijdens deze koude dagen.

PostScriptum bestaat uit zanger Petter Kjus Skippervold, gitarist Knut Björnar Asphol, bassist Arnfinn Stautland en drummer Svenn Liodden. Als de voornaam van je gitarist Knut is kan het al bijna niet meer misgaan zul je denken. Maar zoals iedereen weet is een leuke naam geen garantie voor succes, tenzij je een ijsbeer bent. PostScriptum maakt toegankelijke rock. Muzikaal klinken ze eerder als Kent, van de hit ‘If You Were Here’ of de Finse band HIM dan de harde metal die je misschien uit Noorwegen zou verwachten. De zang van Skippervold heeft veel weg van die van David Bowie. Niet zozeer qua stemgeluid maar wel qua manier van zingen. Een zware stem die op een bijna vertellende manier aan het zingen is. Dit is vooral goed terug te horen in de nummers ‘Sound Of Home’ en ‘East Of Egypt’. Een erg fijne stem om naar te luisteren.

Prophet: deny is best een lekker album maar echt denderend is het niet. Het is vooral de stem van Skippervold die het goed maakt maar daar blijft het dan wel een beetje bij. Niet dat de muziek slecht is maar het springt er ook niet uit. Een aardig debuut maar om echt de top te bereiken zullen er in de toekomst een paar knallers op het album moeten staan. Zoals het laatste nummer van de plaat. ‘Where Did My Love Go’ zal geen wereldhit worden maar laat wel horen dat de band goede liedjes kan schrijven. Het zorgt er ook voor dat ik toch met een positief gevoel mijn stereo uit zet. De tijd zal het ons leren hoe deze band zich gaat ontwikkelen in de toekomst.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:PostScriptum Label:India Records
The Far East Band – Tough Enough

The Far East Band - Tough Enough The Far East Band , uit het verre Oost-Duitsland, heeft al redelijk naam...

Tarja – My winterstorm

Tarja Turunen - My Winterstorm Is er voor Tarja Turunen leven na Nightwish? Gelukkig voor alle fans kan ik...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT