RECENSIE: Trinacria - Travel Now Journey Infinitely

Trinacria – Travel Now Journey Infinitely
recensie cijfer 2008-06-02 Noorwegen is één van die landen die bekend staan vanwege de hoeveelheid en de extremiteit van de metalbands die ze voortbrengen. Daar zitten veel bands bij die snoeihard, technisch hoogwaardig en vernieuwend bezig zijn. Tussen de grote stroom bands, zit echter ook wel eens een band die echt volkomen **** is. Laat ik nou de eer hebben om ook eens zo’n plaatje te recenseren. We hebben het hier over Travel Now Journey Infinitely van Trinacria.

Deze band is een side-project van Enslaved- en Fe-mail-leden en het geluid dat ze produceren schijnt onder de noemer ‘noise’ te vallen. Daarnaast worden ook de termen ‘experimental’ en ‘postrock’ aangehaald in het persbericht, dat deze plaat “challenging and highly innovative” noemt. Tevens blijkt uit dat persbericht dat dit één van de beste bands in het genre is. Ik moet al janken bij het idee dat er dus ook nog ‘slechte’ bands in het genre zijn.

Het eerste nummer is ‘Part I: Turn-away’. Een kleine tien minuten lang volgt er zwaar geluid met vage stemmen, eentonigheid zoals het bedoeld is. Ik krijg spontaan migraine en moordneigingen wanneer ‘Part II: The Silence’ een halve minuut bezig is. Was er maar stilte, das altijd nog beter dan wederom drie minuten herhaling van dezelfde panische bagger. Er worden nog wel wat extra geluiden en instrumenten ingezet om de chaos compleet te maken.

Dan is het zover, eindelijk iets dat op muziek lijkt. ‘Part III: Make No Mistake’. Harde gitaarriffs en een rammende dubbele bassdrum. De vocals zijn zoals het een metalband betaamt en er worden zo af en toe wat computergeluiden toegevoegd. Echt swingen doet het niet, maar er wordt toch redelijk lekker gerockt. ‘Part IV: Endless Roads’ is een erg traag nummer, waarin vooral een (wederom) donkere sfeer wordt neergezet. De tien minuten durende track lijkt rustig op te bouwen, maar de verrassingen en de climax blijven uit. Het nummer is dus eigenlijk gewoon saai. In ‘Part VI: Travel Now Journey Infinitely’ gaat dan nog wer enigszins het gas erop, maar het blijft gewoon vreselijke tering herrie.

Van insiders kreeg deze plaat lovende kritieken. Ik weet niet waar dat vandaan komt of wat deze gasten gebruiken, maar ik heb maar één woord voor deze plaat: HERRIE!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Trinacria Label:India Records
Freezepop – Future Future Future Perfect

Freezepop - FuturefuturefutureperfectNa het in elkaar knutselen van een tijdmachine met oude synthesizers,...

The Gutter Twins– Saturnalia

The Gutter Twins - Saturnalia Mark Lanegan werkte al eerder samen met de band van Greg Dulli, The Twilight...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT