RECENSIE: Men Among Animals - Bad Times, All Gone

Men Among Animals – Bad Times, All Gone
recensie cijfer 2007-11-29 Stel je voor: je zit met een stel vrienden flink aan de wijn. Jullie zitten een beetje te filosoferen en bedenken ineens dat alle mensen een stelletje dieren zijn, of in elk geval dat we allemaal op dieren lijken. We zijn allemaal een stelletje nalopers en worden sterk beïnvloed door de muziek die te horen is in toiletten, liften en andere openbare gelegenheden. Een logische beredenering is dan dat als je de muziek op deze plekken veranderd, de aard van de mens ook veranderd. Dit verhaal overkwam de vier heren van Men Among Animals.

Slechts een korte tijd geleden bedachten ze dit concept en maakten er een hele cd over, met een passende titel: Bad Times, All Gone. Een album welke volledig gaat voor vrolijkheid, schoonheid en verrassing. Maar ook is er een scherp oog voor detail. Waar de tekst in eerste instantie bijna op een vrolijk sprookje lijkt gaat het veelal over de mensheid welke anders moet worden.

Maar de vrolijkheid slaat toch wel de boventoon op Bad Times, All Gone. Met ‘A Story About Lions, Trees And Bridges’ en ‘Zoo of Montreal’ heb je gelijk sterke, alternatieve hits binnen. Wil je het wat meer swingend en minder vertellend kun je gewoon ‘Slow Years’ aanzetten. Deze klinkt wat meer pop mede door het snellere basgeluid dat hier te horen is. ‘My Boat’ heeft daarintegen meer een vrolijke country inslag met gekke psychedelische geluidjes. Maar het beste nummer op het album is een ballad met iets droeverige inslag. ‘I’m An Architect’ is door zijn melancholie en tokkelende begeleiding werkelijk een streling voor het oor.

Het geheel heeft een beetje een mix van stylen. Soms hoor je The Polyphonic Spree in de stem, andere keer klinkt het als Clor zonder electro geluiden. Ook de vergelijkingen met Flaming Lips en Animal Collective zijn makkelijk te trekken. Maar het blijft een feit dat deze Deense heren een originele vorm van poprock hebben kunnen neerzetten.

Het album Bad Times, All Gone van Men Among Animals is een aanrader voor elke muziekliefhebber. Het eerste wat er veranderd aan ons dierlijk gedrag is dat er gelijk een lach op het gezicht gezet kan worden. Als je hierna gaat meedenken met de teksten weet je gelijk dat deze vreemde combi van vrolijkheid en serieusheid werkelijk door kan breken. Bad Times, All Gone is hopelijk pas het begin van deze band met hun vreemde maar ook gedeeltelijk kloppende filosofieën.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Men Among Animals Label:Tapete Records
The Elephants - The Elephants

The Elephants - The ElephantsDe Deense band The Elephants zijn the new kids on the block wat betreft...

Arts the Beatdoctor– Transistions

Arts the Beatdoctor - Transitions In principe hoort een recensie een verhaal te zijn over een cd die net is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT