RECENSIE: Paramore - Riot!

Paramore - Riot!
recensie cijfer 2007-08-05 Punkchicks met een lekker bekkie, het is bijna een garantie tot succes. Wanneer ook de muziek nog eens lekker in elkaar steekt dan spreken we van een win-win situatie, niet alleen het oog krijgt wat, maar ook de oren worden getrakteerd. Paramore is hier een mooi voorbeeld van.

Paramore is de band rondom de 19-jarige Hayley Williams en laten we plat zeggen dat Paramore klinkt als Avril Lavigne, maar dan stukken beter. Alleen zijn bij Paramore de 'hardcore' invloeden net iets meer aanwezig, zonder dat ze afwijken van het poppy geluid.

Al gaat Paramore met het nieuwe album Riot! wel meer de pop kant op dan met het vorige album All We Know Is Failing. Ondanks dat een album titel als Riot! toch stiekem anders doet vermoeden. Iets wat ze alleen waarmaken met de eerste single van het album 'Misery Business', wat niet alleen een lekker pittig poppunk nummer is, maar tevens ook het beste nummer van de CD.

Wat Paramore overigens wel siert is dat Riot! zo onwijs divers is. Het is geen tienmalige herhaling van het eerste nummer, wat bij veel bands in dit genre toch vaak wel het geval is. Paramore weet (zonder vormverlies) aardig te variëren op Riot!. Zoals gezegd is 'Misery Business' de knaller van de plaat, maar Paramore laat met nummers als 'When It Rains' en 'We Are Broken' een rustige kant van zich horen, terwijl ze met "For a Pessimist, I'm Quite Optimistic" en 'Born For This' weer knallen. Opvallend is ook het nummer 'Fences' waarmee ze laten horen ook geïnspireerd te zijn door de Psychobilly.

Paramore is het ideale bandje voor jonge meisjes dat dringend opzoek is naar een nieuw idool. Maar ook voor zij (zowel mannelijk als vrouwlijk) die opzoek zijn naar een makkelijk verteerbaar punk bandje zullen in Paramore een leuke band vinden.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Paramore Label:Atlantic Records
Fabulous Disaster - Love at first fight

Fabulous Disaster - Love At First FightNee, het gaat hier niet om de nieuwste tranentrekker van James Blunt. Love...

Against Me - New Wave

Against Me! - New Wave Als je in de David Letterman Show mag optreden dan ben je groot. En zal je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT