RECENSIE: Paramore - brand new eyes

Paramore - Brand New Eyes2
recensie cijfer 2009-09-30 Het leven voor de (jonge) leden van de band Paramore zou aan moeten voelen als een wilde achtbaanrit. In een korte tijd speelde de band zich in de kijker van menig tiener(meisjes)hart in zowel het eigen land als wel in Europa.

brand new eyes (met kleine letters, ja) is dan nog maar pas het derde album van deze formatie, toch werd er al reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwe album. Op de schouders van Paramore ligt dan ook de druk om de hoge verwachtingen waar te maken. Het vorige album Riot! was namelijk een onwijs toegankelijk album en betekende dan ook de definitieve doorbraak voor deze vijf Amerikanen dat aangevoerd wordt door de beeldschone Hayley Williams.

brand new eyes horen we gelukkig een herkenbare Paramore. Het geluid dat zij aanhielden op Riot! is ook terug te horen op deze nieuwe plaat. Ook de eerste single, waarvan de videoclip al voor de release van dit album te zien was, klinkt als ‘van ouds’. Het is in dit zelfde nummer duidelijk hoorbaar dat de band afgelopen jaar getoerd heeft met de punkband Billy Talent, gezien de gitaarriff waarmee het nummer begint.

Ook dit album zit weer vol met potentiële hits, die het wederom weer kunnen rekenen op airplay bij ons aller eigen TMF. Een goed voorbeeld hier van is ‘Brick By Boring Brick’, dat een wel heel catchy, tekstloos meezing einde heeft. Verder zou je kunnen zeggen dat ook ‘Where The Lines Overlap’ en ‘Careful’ of ‘Playing God’ videoclip materiaal zijn.

Opvallend is overigens het aantal rustigere nummers op brand new eyes. Zo zetten ze met ‘The Only Exception’ een zeer fijne semi-akoestische popsong neer. Met ‘Misguided Ghosts’ laat Paramore ook een heel andere kant van zich horen. Vooral zangeres Hayley Williams laat hier horen dat ze echt een gouden keeltje heeft. Tot slot heeft Paramore wellicht een vervanger voor de Paramore-‘klassieker’ ‘My Heart’ met het nummer ‘All I Wanted’.

brand new eyes is een goed album dat net als zijn voorganger lekker weg luistert. De aanwezigheid van hitgevoelige songs en een paar mooie ballads maakt dit album het wachten waard zowel als dat het de verwachtingen waar maakt.


Eerdere recensies van Paramore:
- 05-08-2007: Riot!;
- 04-01-2009: The Final Riot!.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Paramore Label:Fueled By Ramen
Sam Baker – Cotton

Sam Baker - Cotton Sam Baker is een man met een verhaal, een buitengewoon songwriter, die op...

Jamie T – Kings & Queens

Jamie T - Kings & Queens Jamie Alexander Treays, beter bekend als Jamie T , debuteert begin 2007 met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT