RECENSIE: Various - Stuck in a Day Records presents: Planet Heartbreak Vol. 2

Various - Planet Heartbreak 2
2007-07-10 Het is zover. Stuck In A Day Records presenteert haar tweede verzamel cd vol met talentvolle bands. Planet Heartbreak is de kans voor bands om gehoord te worden. Het gros is nog niet bekend bij het grote publiek. Een paar bands staan op het punt van doorbreken. En een enkeling heeft al wat naamsbekendheid bij het grote publiek.

Gitaarmuziek voert de boventoon op deze verzamel cd. Maar er is ruimte voor meer. Dance en elektronica invloeden zijn verschillende keren te horen. Luister bijvoorbeeld naar Skokotronic, tevens de enige in het Nederlands zingende band op Planet Heartbreak. Waardoor de band positief opvalt.

Silence Is Sexy is wellicht de meest bekende band van allemaal. Onlangs hebben ze hun debuutalbum uitgebracht. Hier zijn ze te horen met ‘Stories Yet To Come’. Maar de onbekendere bands doen zeker niet onder voor deze band. Een aantal nummers hebben potentie. Voorbeelden hiervan zijn Kensington met ‘Man | Mission | Mayhem’, Findel met ‘Tractor’, Impossible Situations met ‘Spider-Man Kiss’ en Biting Nails met ‘Planet Heartbreak’. Hopelijk gaan we in de toekomst nog veel van hen horen. Is de rest dan niet het luisteren waard? Zeker wel, maar het stuk wordt te lang als alle bands besproken moeten worden.

De meeste bands zijn afkomstig uit de regio Utrecht/Amersfoort. Wat moet het een genot zijn om daar te wonen en heel de zomer kleine festivals af te gaan waar deze groepen spelen. Deze verzamel cd is een leuk initiatief van Stuck In A Day records. Wederom een bewijs dat er genoeg talent is in Nederland. Hopelijk volgen er nog meer.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Various Label:Stuck in a day records
Gogol Bordello - Super Taranta

Gogol Bordello - Super Taranta!Balkan Beat, Gypsy Ska of Gypsy Punk, allemaal termen die duiden op ongeveer...

Linkin Park - Minutes to Midnight

Linkin Park - Minutes to Midnight Linkin Park is zonder twijfel op dit moment een van de grootste moderne...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT