RECENSIE: Wallis Bird - Woman

Wallis
recensie cijfer 2019-11-21 De Ierse Wallis Bird woont tegenwoordig in Londen maar gelukkig zijn de Ierse roots nog goed terug te vinden in haar muziek. Bird staat vooral bekend om haar traditionele folk met blues en funk met een vleugje rock. Op haar nieuwe plaat Woman voegt ze hier nog een scheut soul aan toe. Een goede combinatie van verschillende stijlen en hierdoor een mooi album waarop ze haar geweldige stem laat horen.

Voor Woman is Wallis Bird geïnspireerd door de vele legendes die de afgelopen jaren zijn overleden. Zo hebben onder anderen Leonard Cohen, George Michael, Prince en Aretha Franklin haar geïnspireerd voor deze plaat. Dit is zeker terug te horen, zo komt vooral soul terug op de plaat. De teksten zijn heel sterk en zitten goed in elkaar. De muziek gaat van rustig tot funk en dit past ontzettend goed bij Bird.

Het album begint meteen met een zwaar liedje over de driejarige verdronken vluchteling Alan Kurdi die de hele wereld heeft laten schrikken met de bekende foto. ‘As The River Flows’ is een nummer met mooie harmonieën, een spannende melodie en de prachtige stem van Wallis Bird. De tekst en muziek passen perfect bij elkaar en maken dit tot een erg goed nummer. Dit liedje wordt opgevolgd door ‘Grace’, een nummer dat gaat over de propaganda van Donald Trump. Opnieuw dus een zwaar onderwerp maar toch een relaxed klinkende song. Ook de rest van het album bestaat uit goede songs met een perfecte combinatie tussen tekst en muziek. Afsluiter ‘Repeal’ zorgt voor een sterk einde van het album; een dromerig en rustig opbouwend begin die uit elkaar knalt en vervolgens weer piepklein wordt.

Wallis Bird heeft met Woman een prachtig album gemaakt met zware teksten, mooie melodieën en geweldige stem. Een album dat het zeker waard is om te gaan luisteren.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Wallis Bird Label:Caroline Records
Amber Run

Amber Run - PhilophobiaNa een pianoriedeltje als intro van het album Philophobia , gaat Amber Run...

Lucifer

Ciao Lucifer - Are We Even Growing Up Ooit zei een wijs man: je paait een recensent als je je album aanlevert in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT