RECENSIE: Ciao Lucifer - Are We Even Growing Up

Lucifer
recensie cijfer 2019-12-15 Ooit zei een wijs man: je paait een recensent als je je album aanlevert in een handgesneden houten doosje, inclusief foutloos en handgeschreven persbericht met persoonlijke boodschap. Ciao Lucifer benadert dat en levert bij de cd een krant mee ter vervanging van het albumboekje. Dan sta je al 2-0 voor.

En als blijkt dat op Are we even growing up dan ook nog eens uitermate gezellige indiepop staat, dan kan de scheids wel affluiten en is de klinkende zege in de pocket voor het duo. Willem Wits en Marnix Dorrestein hebben weinig nodig om de luisteraar mee te voeren naar zomerse dagen, lange nachten en autoritten richting Zuid-Europa. Een drumkit en een gitaar, en natuurlijk twee microfoons. Dat is het wel.

Toch is het even inkomen in de plaat. Dat heeft alles van doen met de catchyheid van openingsduo ‘Anywhere’ en ‘Make me Beg’. Die ontbreekt namelijk een beetje. Pas vanaf het rete-aanstekelijke ‘Too Fast’ is ook die ban gebroken.Pas vanaf het rete-aanstekelijke ‘Too Fast’ is ook die ban gebroken. En dat de mannen niet alleen up-tempo lo-fi pop kunnen maken, bewijzen ze met het lome ‘Any Blink now’, wat mede dankzij de productie een heerlijk intiem sfeertje heeft gekregen.

Tegelijk is niet alles hosanna. Zo is ‘7 Little Words’ een uitermate gezapig liedje waarin de mannen de ondergrens opzoeken. Waar omringende tracks spannend zijn, is dit liedje een lichtelijk monotoon en uitermate repetitief niemendalletje. En opvolger ‘Coulda Woulda Shoulda’ is echt op het alleruiterste randje in de zin dat de mannen flirten met punk. Het kan nét, maar is een licht vreemde eend in de bijt als je bedankt dat de rest van het album juist een hangmat-sfeer heeft.

De keuze is echter wel begrijpelijk: je zou anders een vlak album krijgen. Toch is de keuze voor een uitermate dansbaar liedje als ‘Chance’ veel logischer. Dat heeft dezelfde opgewekte sfeer als toppers als ‘Too Fast!’, terwijl de sound heel anders is. Een veel betere keuze, die doet vergeven dat er even een dipje in het Are we even growing up zit.

Oja, het vermelden waard: ergens in die meegeleverde krant zit tussen alle reguliere kiekjes een naaktfoto van de mannen. En verdomme: ze kunnen niet alleen muziek maken, beide mannen hebben ook nog eens ferme piemels. Sommige mensen hebben ook alles…
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Ciao Lucifer Label:Eigen Beheer
Cover Wallis Bird - Woman

Wallis Bird - WomanDe Ierse Wallis Bird woont tegenwoordig in Londen maar gelukkig zijn de...

Cover Alain Fournier - Myths

Alain Fournier - Myths Ja! Ja! Ja! Leuk: een muzikant die onder pseudoniem zijn muziek deelt. Niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT