RECENSIE: Dougie Poole - The Freelancer`s Blues

Poole
recensie cijfer 2021-05-27 The Freelancer’s Blues is het tweede album van de in Brooklyn wonende Dougie Poole. De artiest is al jaren in de schaduw bezig met muziek maar toch is dit pas zijn tweede plaat. Poole heeft een moeilijk te omschrijven muziekstijl en daarom is deze plaat juist zo interessant, want alleen country, zoals hij het zelf het liefst omschrijft, is het zeker niet.

The Freelancer’s Blues begint met het nummer ‘Vaping On the Job’, een song over ene Michelle die haar droom heeft opgegeven voor het geld van een saaie baan. ”She's vapin' on the job, To spice it up and cool it down, Forget her pain, forget her place”. Alhoewel dit misschien nogal somber klinkt is Poole er juist goed in om er op een komische manier naar te kijken. Op dit album klinkt hij als een comedian die grappig, juist omdat hij de waarheid pijnlijk bloot legt.

Ook is The Freelancer’s Blues een album vol met levenslessen. Zo gaat ‘Natural Touch’ over het relativeren van een gebroken hart na een bijna-relatie en ‘Buddhist For A Couple Days’ over het helen van een gebroken hart. Allemaal met een spatje zelfspot en dat maakt de plaat bijzonder en anders dan normale country. Het is een perfecte combinatie tussen leuke teksten en verschillende muzikale invloeden.

Gelukkig kent de plaat ook echte countrynummers, zoals de titelsong ‘The Freelancer’s Blues’. Dus ook echte liefhebbers van country laat Poole niet in de kou staan. Door de verschillende stijlen blijft het album je verrassen en is het een moderne en vooruitstrevende plaat.

The Freelancer’s Blues is een luchtige country plaat geworden met invloeden van indie, blues, zo hier en daar een synthesizer en veel zelfspot. Het is gewoon een ontzettend leuke en goede plaat. Poole heeft een album afgeleverd die geen seconde saai wordt en waar niet alleen country liefhebbers blij van zullen worden
Recensent:Linda Kremer Artiest:Dougie Poole Label:Wharf Cat Records
Cover Inventions - Continuous Portrait

Inventions - Continuous Portrait Inventions is het samenwerkingsproject van Matthew Cooper (beter bekend als...

Cover Becca Mancari - The Greatest Part

Becca Mancari - The Greatest Part Becca Mancari is een Amerikaanse indiefolkmuzikant met Ierse, Italiaanse en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT