RECENSIE: Paul McCartney - McCartney III Imagined

Paul McCartney
recensie cijfer 2021-07-11 Als je een ex-Beatle bent heeft iedereen hoge verwachtingen bij elk nieuw album dat je maakt. Probeer die dan ook maar eens waar te maken. Gelukkig heeft Paul McCartney met zijn laatste plaat, genaamd McCartney III Imagined, niets om zich zorgen over te maken. In 2020 bracht Paul McCartney McCartney III uit. Dit jaar is daar een remix- en coveralbum van gekomen. Hierop werkt hij samen met onder anderen Phoebe Bridgers, Josh Homme, St. Vincent en Beck. Een hele mooie rij namen dus, waardoor de verwachtingen alleen maar hoger worden.

Paul McCartney gaat met de tijd mee. Zo hadden we natuurlijk al eens zijn samenwerking met Rihanna en Kanye West op ‘FourFiveSeconds’, die erg succesvol was. Ook op deze plaat zorgen de samenwerkingen voor een nieuw en hedendaags geluid. De versie van ‘The Kiss Of Venus’, samen met Dominic Fike, heeft af en toe wat weg van McCartney in zijn Beatles tijd. Het was al een erg goed nummer en ook deze samenwerking zorgt voor een extra dimensie. Een erg leuk en goed nummer dus.

Combineer Paul McCartney en Josh Homme en er moet wel een geweldig nummer uitkomen. Gelukkig is dat ook het geval. ‘Lavatory Lil’ is fantastisch en zonder twijfel het beste nummer van de plaat. De stem van Homme past precies bij het rocknummer en hij maakt er echt een eigen versie van. Een heerlijk nummer en een fantastische versie. Een nummer dat iets weg heeft van zijn Wings tijd is ‘Deep Deep Feeling’. Het nummer heeft door de remix van 3D RDN iets weg van ‘Temporary Secretary’ van Wings. Dit is een erg fijne remix en zorgt voor meer herkenbaarheid aan het nummer.

McCartney III Imagined is nieuw, verrassend en past perfect in de hedendaagse muziekscene. De samenwerkingen zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en dat kun je ook wel verwachten van Paul McCartney. McCartney III Imagined is een geweldige plaat die alle kanten van Sir Paul McCartney laat zien.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Paul McCartney Label:Capitol Records
Cover Spinvis - Sunon

Spinvis - Sunon Sunon is dit jaar uitgebracht voor Recordstore Day, op geel vinyl, door...

Cover SeeYouSpaceCowboy & If I Die First - A Sure Disaster

SeeYouSpaceCowboy & If I Die First - A Sure Disaster Twee bands die samen een split-EP maken is niet zo heel vreemd. Men kan de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT