RECENSIE: Tim Schou - Hero/Loser

Schou
recensie cijfer 2021-07-15 Tim Schou deed in 2011 mee met het Eurovisie Songfestival voor Denemarken met de band A Friend In London. Ze werden vijfde met een redelijk goed nummer en toerden met New Kids On The Block en The Backstreet Boys. Van een doorbraak in Europa was helaas geen sprake. Drie jaar na het songfestival besloot Tim Schou om met de band te stoppen, zijn appartement te verkopen en de wijde wereld in te trekken. Dit heeft hij maar liefst zeven jaar lang gedaan en vooral om inspiratie op te doen voor zijn eigen plaat, HERO/LOSER.

Tijdens zijn reizen heeft hij honderden nummers geschreven die tijdens de lockdown van 2020 terug zijn gebracht naar elf. Hij is aan de slag gegaan met veel verschillende schrijvers, producers en andere studiomuzikanten. Hierdoor is de kern helaas wat verloren gegaan en zijn de teksten oppervlakkig. Er zit geen nummer met hitpotentie tussen en alle nummers zijn allemaal wel ók maar niet bijzonder. Veel nummers lijken op elkaar en hebben dezelfde opbouw, er zit helaas geen verrassing in. Door de ervaring van Tim Schou en de lange aanloop naar de plaat had het album een stuk volwassener mogen klinken.

Alleen ‘Monsters Too’ is iets beter dan de rest van het album. Ten eerste heeft het al een andere opbouw, waardoor het nummer opvalt, maar er is ook eindelijk een beetje gevoel in te horen. Nog steeds geen geweldig nummer, maar vergeleken met de rest van de plaat is het prima. ‘12 Steps’ begint met een voicemail van een meisje, dit komt heel kinderachtig over en dit verwacht je niet van een zanger van 33 jaar. Dat is jammer want de rest van het nummer klinkt best leuk. De kern van de nummers is goed, maar ze hebben te veel toeters en bellen.

HERO/LOSER is een album dat je best kunt missen. Helaas zal ook dit nog niet de plaat zijn waarmee Tim Schou de wereld gaat veroveren.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Tim Schou Label:Eigen Beheer
Cover Flyte - This Is Really Going To Hurt

Flyte - This Is Really Going To HurtHet Londonse Flyte ging viraal op het internet met een cover van Joni...

Cover Saint Sister - Where I Should End

Saint Sister - Where I Should End Het ‘atijd lastige’ tweede album van de Noord-Ierse, maar vanuit Dublin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT