RECENSIE: Pig Destroyer - Phantom Limb

Pig Destroyer - Phantom Limb
recensie cijfer 2007-07-10 Varkens vernietiger? Ja, Pig Destroyer ! Het nieuwe meesterwerkje van deze Amerikaanse grinders is getiteld Phantom Limb. De snelle grindcore vermengd met mathmetal beukt vanaf het begin alles en iedereen omver. 27 minuten lang wordt je door Pig Destroyer platgebeukt. Titels als ‘Rotten Yellow’ en ‘Girls In The Slayer Jacket’ slaan nergens op, zoals we gewend zijn van de band. Ondanks de enorme snelheid die in ‘Rotten Yellow’ zit, weet de band een erg helder geluid op cd te zetten. Met het nummer ‘Deathtripper’ zakt de band wat af naar een rustiger tempo waarmee Pig Destroyer laat zien dat de band meer kan dan snelle muziek maken.

Na enkele nummers begint Phantom Limb helaas wel erg eentonig te worden. In de eerste 8 minuten perst de band er 8 nummers doorheen, waar het niet te horen is welke van de 8 nummers je aan het luisteren bent. Langere tracks zijn ‘Alexandria’ en ‘The Machete Twins’. Dit zijn tevens een van de weinige nummers op het plaatje met wat afwisseling in de muziek. Zo brengt ‘Alexandria’ de luisteraar eventjes tot rust om gelijk erna weer verder te gaan met hakken.

Phantom Limb brengt een half uur lang hakwerk, op een superieure wijze gespeeld. Aanrader voor elke liefhebber van grindcore en deathmetal.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Pig Destroyer Label:Relapse Records
Jeff Buckley - So Real

Jeff Buckley - So Real: Songs fromBijna op de dag af, is het 10 jaar geleden dat Jeff Buckley onder...

Dream Theater - Systematic Chaos

Dream Theater - Systematic Chaos Soms heb je het bij sommige bands: muziekvermoeidheid. Even niet meer kunnen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT