RECENSIE: The Crown - Doomsday King

The Crown – Doomsday King
recensie cijfer 2010-10-23 The Crown is terug! Liefhebbers van metal die rond het jaar 2000 al naar dit genre luisterden zullen wellicht verrast op kijken, want het laatste wapenfeit van deze Zweden stamt alweer uit 2004! De death thrash van The Crown was destijds erg populair, niet zo zeer in ons land dan wel bij onze oosterburen. Grote shows op Duitse festivals als Wacken Open Air toonden aan hoe populair de band was. Anno 2010 is de band terug met een nieuwe zanger, Jonas Stalhammar. Met enkele grote festivaloptredens uit 2009 een zanger genaamd ‘staal hamer’ op zak komt de band met een nieuw album.

Doomsday King is bruut. Vanaf het eerste nummer hakt de death thrash van de Zweden er keihard in. Zanger Jonas heeft met zijn vocalen verdacht veel weg van voorganger Lindstrandt. Het zorgt niet voor afwisseling, maar in ieder geval wel voor een vertrouwd geluid van deze metal titanen.

De tien nummers op het schijfje duren ieder vier a vijf minuten. In nagenoeg elk nummer is een gierende gitaarsolo te vinden en de meeste nummers gaan zo hard dat ik het twee keer moet luisteren om de nummers helemaal tot me door te laten dringen. Een minpunt aan het hoge tempo van de plaat is wel dat het na een poos gaat vervelen. Gelukkig zorgen nummers als 'Ti Vorrei' en
'****' voor de nodige afwisseling waardoor de plaat makkelijk de volle 44 minuten in de platendraaier blijft hangen.

Verder dan dat Doomsday King een erg lekker plaatje is, die ook voor de fans van het oude werk goed te verteren is, valt er over dit schijfje weinig speciaals te melden. Dat hoeft ook niet, want The Crown levert gewoon wat het moet leveren: snoeiharde metal!
Recensent:Bas van Poppel Artiest:The Crown Label:Century Media
Annasaid – Jua

Annasaid - JuaHet Deense Annasaid heeft er in haar thuisland al een aantal zelf...

Diverse Artiesten - Ninja Tune XX Box Set

Various - Ninja Tune XX - Box Set Ninja Tune bestaat twintig jaar en om deze mijlpaal extra luister bij te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT