RECENSIE: Sander Kleinenberg - 5K

Sander Kleinenberg – 5K
recensie cijfer 2010-11-27 De naam Sander Kleinenberg doet heel dance minnend Nederland een grote bel rinkelen. Sinds 2000 staat deze dj tussen de wereldtop op het gebied van dance en trance en is hij vaste gast op grote festivals als Dance Valley, Sensation, Extrema Outdoor, Tomorrowland en Mystery Land.

Anno 2010 komt Kleinenberg met een plaat dat zeker door dance liefhebbers goedgekeurd wordt, maar ook door liefhebbers van pop zeker gewaardeerd zal worden. Waar ik de meeste dj’s dit zou afraden (pop is een totaal andere tak van sport dan dance) heeft Sander Kleinenberg van zijn eerste pop georiënteerde album een erg lekker schijfje gebakken.

Op de cd zijn samenwerkingen te vinden met onder andere Jamie Cullum, Kraak & Smaak, Neil Ormandy, Ryan Starr en Miss Montreal. Het tweede nummer van de plaat ‘Remember Me’ wordt al met regelmaat gedraaid op de radio en luisterend naar het werk van Kleinenberg valt makkelijk te voorspellen dat er meer voorbij gaat komen op de radio. ‘The Healer’ is een nummer dat weer erg lekker in het gehoor ligt. Verder staat er vooral dance/house werk op als M.A.N.I.A.C. en Chemically.

Het totale schijfje telt dertien nummers die ongeveer een uur vullen. Ideaal om op te zetten terwijl je druk bezig bent en alles luistert lekker weg. Sander Kleinenberg zal te zien zijn op Energy 2011 waar hij ongetwijfeld werk van deze plaat ten gehore zal brengen, en de plaat mag er zeker wezen. Ik zeg: gaan.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Sander Kleinenberg Label:Pias
Last Days of April - Gooey

Last Days Of April - GooeyHet Zweedse Last Days of April bestaat al bijna vijftien jaar. Het laatste...

Zion I - Atomic Clock

Zion I - Atomic Clock De heren van het rap-duo Zion I zijn de laatste jaren met zo'n beetje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT