RECENSIE: Malle Pietje & The Bimbos - La Vida Vulva

Malle Pietje and the Bimbo’s – La Vida Vulva
recensie cijfer 2010-10-10 Malle Pietje And The Bimbo’s is de afgelopen jaren een veel geziene band op festivals. Opgericht als trio telt de band tegenwoordig vier leden. De band heeft de afgelopen jaren daarnaast veel samen gewerkt met artiesten als Aux Raus en de Jeugd van Tegenwoordig, en met succes. De band is bij menig muziekliefhebber bekend en krijgt in de pers titels toebedeeld als ‘Slechtse band van Nederland’, ‘Ongenuanceerd’ en ‘Smakeloos’. In het geval van Malle Pietje And The Bimbo’s is dat niet eens negatief.

Het tweede album van Malle Pietje And The Bimbo’s – La Vida Vulva – brengt geen groot verschil ten opzichte van het eerste. De titels mogen er zijn, nummers als ‘Kazen en Pogo’, ‘Beuk Or Die’ en ‘Romantic Pigschwein’ geven geen blijk van diepgaande teksten. De plaat moet het dan ook vooral hebben van de vlotte riffs en de uitstraling in plaats van de songtekst. Zo is de plaat gemasterd door ‘Alan Douches’ en worden onder andere ‘Papa Beers Humongous Curly Penis Management’ en ‘Coolio Iglesias’ opgenomen in de ‘Tanklist’.

Over de plaat verdeeld staan zowel Nederlands- als Engelstalige nummers. Ook qua muziekstijl loopt alles erg uit een. ‘Paardenrock’ brengt een vlot portie rock & roll dat makkelijk wegluisterd. Het nummer ‘Stof In De Wind’, dat is opgenomen samen met Fjeze Fur uit de Jeugd van Tegenwoordig, doet daarentegen meer denken aan 'Walk This Way' uit de samenwerking van Aerosmith en Run DMC. In hoofdlijnen volgt de plaat toch vooral de mix tussen rock & roll en punk waarbij nummer voor nummer vraagt om pogo. De afsluiter van de plaat lijkt een soort cooling down na veel rock geweld, ‘Doe ff Normoal’ is een poplied over liefde.

La Vida Vulva is een leuke plaat, luistert vlot weg en wisselt ook af waar nodig. Echt bijzonder is het album echter niet. Malle Pietje And The Bimbo’s is en blijft een band die je vooral live wilt zien.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Malle Pietje & The Bimbos Label:Pias
Baskerville – Disco Biscuits

Baskerville - Disco BiscuitsHet Haarlemse producersduo Baskerville was al bekend, voordat er echt een...

Terror - Keepers Of The Faith

Terror - Keepers of the Faith Keepers Of The Faith is alweer het vijfde album van de Amerikaanse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT