RECENSIE: Trouble Agency - Suspected

Trouble Agency
recensie cijfer 2018-04-11 Soms is het fijn als er nog zekerheden zijn in deze onzekere tijden. Trouble Agency is er zo één. De band uit Brussel maakt onvervalste thrashmetal met onmiskenbare hardcore-invloeden.

Trouble Agency, opgericht in 1993, bestaat uit een hele waslijst aan veteranen uit het Belgische thrashmetal-circuit: Kevin Nolis (ex Breathstealer en ex Wasted Years) op zang, Didier Vancoppenolle (ex Brain Cancer en ex Necrosis) op gitaar en backing vocals, Larry van de Rostyne (ex Decadence) op gitaar, François de Bock (ex Breathstealer) op drums en backing vocals en bassist Simon Mouawad.

Stuk voor stuk ervaren krachten. En dat is te horen in de volwassen sound op Suspected: brute vocalen, een vette bassound, om je oren vliegende basdrums, scherpe gitaarriffs en goed geplaatste thrashsolo’s. De trashmetal van Trouble Agency is hoorbaar geïnspireerd door de Grote Vier: Metallica, Anthrax, Megadeth en Slayer. Daar voegt de band nog een gezonde dosis hardcore aan toe. Dat resulteert in meebrulrefreinen met een hoog Biohazard-gehalte.

Suspected schiet resoluut uit de startblokken met ‘Pawn Of God. Met tekstregels als ”Brainwashed, like a fool, we fill your mind with hate” en ”You will die for God, we sell your paradise for blood” is het nummer de ideale handleiding voor elke zelfverklaarde ronselaar voor de Jihad. Dat is nog eens een binnenkomer!

‘Survival Of The Fittest’ is er nog zo eentje: ”Survival of the fittest, off to war!, extinction of the weakest, to the core!”. Maar dan wel door de ogen van de verliezer: ”Once defeated the worst is yet to come, inglorious, destruction of a legacy”.
‘Sad’ (met cello-intro) is een letterlijke ode aan Didier Vancoppenolle’s vader en moeder: ”Drinking home alone, drop by drop to heaven, I fear for you dad”, ”She’ gone too soon, my mother!, your love…”. Een mooi eerbetoon.

Op afsluiter ‘Banksters’ klinkt Trouble Agency oprecht woedend en krijgen de grootbankiers onderuit de zak: ”Goldman sucks!”. En terecht, als de geschiedenis zich herhaalt in de actualiteit. Trouble Agency bewijst met Suspected dan ook dat er in het huidige tijdperk nog voldoende aanleiding bestaat voor het maken van een onvervalst thrashmetalalbum met maatschappijkritische teksten.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Trouble Agency Label:Hard Life Promotion
Cover Alwaid - The Machine And The Beast

Alwaid - The Machine And The Beast Alwaid is een uit Frankrijk afkomstige metalband. Het in Lille residerende...

Cover An Evening With Knives - Serrated

An Evening With Knives - Serrated Eindhoven heeft een naam hoog te houden waar het de rock- en metalscene...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT