RECENSIE: Tape The Radio - Heartache and Fear

print
mail to friend
Cover Tape The Radio - Heartache and Fear
recensie cijfer 2012-06-23 Heartache And Fear is het debuutalbum van de driekoppige band Tape The Radio . Al in 2008 zijn de heren begonnen met het maken van dit album. Voor de opnames zijn ze de studio in gegaan met ervaren producers en dat is te merken. Het resulteert in een sterk en goed geluid op het album, een jaren ‘80 rockgeluid waar het grote gebaar niet wordt geschuwd. Al luisterend kunnen we the Cure toch als één van de grote inspiraties optekenen, helemaal door het accent en het stemgeluid van zanger Malcolm Carson.

Eén van de fijne elementen op dit album is het gebruik van goede drumpartijen. In het nummer ‘Save A Life’ bijvoorbeeld, waar de rustige gitaarpartij wordt bijgestaan door uptempo drumwerk. Het nummer klinkt meteen sterk en energiek en houdt dit vast tot het einde. De zang van Malcolm Carson sluit hier erg goed op aan en maakt het nummer compleet. De gitaarpartijen zijn niet bepalend voor de nummers en staan vooral in dienst van de rest van band. Dit is goed te horen in het nummer ‘Horses’, een goed rocknummer waar zanger Malcolm Carson alle ruimte krijgt. De teksten van de meeste nummers zijn duister en gaan over zaken als verlies, liefde en verlangen. Bij ‘The Message’ gaat deze aanpak lichtelijk de mist in, want de tekst klinkt niet overtuigend in combinatie met het bombastische geluid dat de band produceert. Een van de hoogtepunten is het nummer ‘Suffer Me Suffer You’ , een pakkend nummer waarin al het goede van de band naar voren komt. Benieuwd of de bandleden deze sterke productie en opnames kunnen vertalen naar het podium of dat ze hetzelfde probleem krijgen als the White Lies, die hadden daar enkele jaren geleden namelijk veel moeite.

Nee, het is niet vernieuwend wat Tape the Radio maakt, maar het geluid uit de jaren ‘80 voeren ze erg goed uit en geven ze met deze plaat een nieuwe impuls. Als je als luisteraar ook van dit genre houdt, belooft het een meer dan gelukkig huwelijk te worden met dit album.
Recensent:Tom van de Velpen Artiest:Tape The Radio Label:Dying Giraffe Recordings
volgende recensie
Cover The Nits - Malpensa

Nits - MalpensaDe naam The Nits mag bij geen enkele zichzelf respecterende Nederlandse...

Cover Denvis & The Real Deal - Corazón
vorige recensie

Denvis & The Real Deal - Corazón ‘Corazón’ is nog maar net begonnen en je denkt: “Is dit Nederlands? Heb ik...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT