RECENSIE: Paceshifters - Home

Cover Paceshifters - Home
recensie cijfer 2012-08-02 Vergeet de Randstad. Voor het hardere gitaarwerk moeten we in Nederland de provincie in. Dit geldt ook voor de rockband Paceshifters uit Overijssel. Dit trio brengt zijn tweede album uit, het vervolg op de debuutplaat One For The Road. Het album Home klinkt gevarieerder en interessanter dan het debuut. De punkrock die domineerde raakt op de achtergrond.

De hardere en meer alternatieve rock komt hiervoor in de plaats. Voor het opnemen van het album is de band naar Colorado getrokken, waar ze samenwerkten met producer Ed Stasium, bekend van zijn producties met The Ramones. Het eerste nummer ‘This Road’ is een goed en stevig begin. De broers Dokman nemen de zang voor de rekening. Diezelfde zang is de zwakste schakel van de plaat. Het bereik van de stemmen is niet al te groot en dat breekt sommige nummers op. Het nummer ‘I Ain’t You’ valt op, een aardige rockballad. Het is wel een enorme aanpassing in het tempo vergeleken met de rest van het album. De luisteraar moet weer bijschakelen voor de rest van de cd. Koen Klarenbeek drumt uitstekend en bij het nummer ‘Where You Belong’ gooit hij alles uit de kast. In ‘Time’ wordt goed opgebouwd naar de climax en dit nummer smaakt naar meer, jammer dat het de afsluiter van het album is.

De heren hebben sinds het debuut een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het album in zijn geheel scoort echter net een voldoende. Veel nummers blijven niet hangen bij de luisteraar en ook aan de zang kunnen enkele dingen verbeterd worden. Maar het trio toont veel muzikaliteit, waardoor we rustig kunnen constateren: het volgende album gaat ons echt van de sokken blazen. Daarna gaan we nooit meer naar de Randstad.
Recensent:Tom van de Velpen Artiest:Paceshifters Label:Sonic Rendezvous
Cover TJ Kong & Modular K - Dream Cargoes

TJ Kong & Modular K - Dream Cargoes Dream Cargoes bevat een tiental tracks die allemaal verwijzen naar een...

Cover Paradise Lost - Tragic Idol

Paradise Lost - Tragic Idol Normaal gesproken is een Paradise Lost release al een feestje op zich, maar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT