RECENSIE: Bass Drum Of Death - Bass Drum Of Death

BDOD
recensie cijfer 2013-07-11 Eén grote adrenalinestoot waarvan je sneller gaat fietsen en wat lopen doet overgaan in rennen. Dit was het debuutalbum GB City van Bass Drum of Death in een notendop. Het album werd relatief lauw ontvangen door de critici omdat er hoge verwachtingen waren, maar dit neemt niet weg dat het album vol goede garagerocknummers staat. Welke kant gaat John Barrett, het brein achter deze tweekoppige band, op met dit tweede album nu hij afscheid moest nemen van zijn drummer?

Het begint waar het debuutalbum ophield met de sterke opener ‘I Wanna Be Forgotten’. Pakkende riffs en korte nummers, een ideale combinatie voor garagerock. En dat is waar het bij dit album soms mis gaat; de lengte van de nummers. ‘Such a Bore’, ‘Bad Reputation’ en ‘So Wrong’ duren allemaal ruim drie minuten en zijn simpelweg te mager om zo lang te blijven boeien. Een duo (drummer en gitarist in dit geval) moeten elkaar aanvullen om overeind te blijven, maar dat gebeurt helaas te weinig. Gelukkig is er de uptempo single ‘Shattered Me’ die met gemak bij de beste nummers van de band hoort en lijkt No Demons te zijn opgedoken uit een archiefkast van Nirvana.

Al met al een redelijke garagerockplaat. Minder dan het debuut, maar het album bezit een paar uitschieters waardoor het geheel een voldoende scoort. Dit keer heeft Barrett het hele album in zijn eentje opgenomen met behulp van GarageBand. Hopelijk duikt hij voor het volgende album ouderwets de studio in met andere muzikanten voor een betere productie. Dan gaat de luisteraar vanzelf weer rennen.
Recensent:Tom van de Velpen Artiest:Bass Drum Of Death Label: 
Cover Dirty Honkers - Superskrunk

Dirty Honkers - SuperskrunkZeg elektronica uit Berlijn en je verwacht techno. Dirty Honkers verrast...

Cover Skid Row - United World Rebellion: Chapter One

Skid Row - United World Rebellion: Chapter One Omdat het maar liefst zeven jaar heeft geduurd eer we van Skid Row weer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT