RECENSIE: Team Me - To the Treetops!

Cover Team Me - To the Treetops!
recensie cijfer 2012-03-04 In thuisland Noorwegen worden ze inmiddels op handen gedragen, deze mannen en dame van Team Me. Hadden ze waarschijnlijk zelf ook nog niet kunnen bedenken, aangezien de band net twee jaar bestaat. De e.p. die de band in het voorjaar van 2011 uitbracht ontketende direct een lichte hype in Noorwegen. En leverde de band de nodige airplay op op de Europese en Amerikaanse radiozenders. Sinds dit debuutalbum kunnen ze in Noorwegen helemaal niks meer fout doen. En staat het album inmiddels te boek als een van de beste debuutalbums ooit van een Noorse band.

Zijn al die superlatieven nou terecht? Voor het grootste deel: ja, zeker! Team Me tovert kort na de eerste tonen van het album een grijns op je gezicht van oor tot oor die er niet snel meer afgaat. En al snel betrap je jezelf erop dat je overburen wat vreemd naar je staan te kijken. Waarom? Omdat je een overdreven uitzinnig vreugdedansje door de kamer staat te maken. Niet dat je je daar verder wat van aantrekt natuurlijk, maar het gaat even om het idee.

Team Me combineert op haar debuutalbum de briljante muzikale kakofonie van Sufjan Stevens, het euforische van Arcade Fire en de psychedelica van een Yeasayer. In de sterkste momenten van het album zorgt dat dus voor een stralende zon in je huiskamer, ook al is het pas eind februari. En dan heb ik het over uitbundige uptempo tracks als ‘Riding My Bicyle’, ‘Show Me’, ‘Dear Sister’ en het absurd getitelde ‘With My Hands Covering Both Of My Eyes I Am Too Scared To Have A Look At You Now’. Gelukkig gunt het gezelschap de luisteraar ook wat rustmomentjes. ‘Fool’ is er daar een van. Niet het sterkste liedje op het album, maar wel mooi sfeervol en vooral ontzettend effectief.

Het totaal levert in ieder geval een debuut op dat verslavend aanstekelijk is, en dat je graag hard door je huis laat galmen. En als je dan weet dat de zeskoppige band live ook haar enthousiasme weet over te brengen, weet je dus dat deze jonge Noren maar heel snel opnieuw naar Nederland moeten komen. Voordat ze straks op festivals de grote tenten plat staan te spelen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Team Me Label:Munich Records
Cover Bart Constant - Tell Yourself Whatever You Have To

Bart Constant - Tell Yourself Whatever You Have ToWe kenden Rutger Hoedemaekers tot nu toe vooral als man achter de schermen....

Cover Joe Louis Walker - Hellfire

Joe Louis Walker - Hellfire De Amerikaanse bluesgitarist Joe Louis Walker draait al geruime tijd in het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT