RECENSIE: Bart Constant - Tell Yourself Whatever You Have To

Cover Bart Constant - Tell Yourself Whatever You Have To
recensie cijfer 2012-01-31 We kenden Rutger Hoedemaekers tot nu toe vooral als man achter de schermen. Hij hielp bijvoorbeeld een handje mee met albums van onder andere Lucky Fonz III, Gram en Voicst. Onlangs besloot de man achter Bart Constant echter dat zijn talent te groot is om voor altijd backstage opgesloten te houden. Een goede zaak, want debuutalbum Tell Yourself Whatever You Have To, opgenomen in de hoofdstad van de kille elektro: Berlijn, is een plaats in de schijnwerpers meer dan waard.

Ondanks de locatie waar Rutger aan zijn eerste soloplaat werkte, is Tell Yourself Whatever You Have To geen kil werk. Sterker nog; warmere en vrolijkere albums verschijnen er doorgaans niet in de eerste maand van het jaar. De melodieën zijn opgewekt, de arrangementen vol. De songteksten bieden hoop en de zang is opbeurend. Tell Yourself Whatever You Have To is zo’n plaat waar je vrolijk van gaat fluiten. De Unicorn Loves Deer van 2012.

Hoedemaekers’ werk uit het verleden heeft hem geen windeieren gelegd, gezien er een grote groep topmuzikanten klaarstaat om hem nu eens een handje te helpen. Zo speelt Colin Benders (Kyteman) saxofoon op single ‘Gravity’ en schreef Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid) het geweldige ‘Joralemon Street’. Tell Yourself Whatever You Have To biedt zo verschillende smaken, maar komt nergens over als een inconsistent album.

En zo is de eerste sterke debutant uit eigen land van het jaar een feit. Spreken over jaarlijstjes doen we nog niet in januari, maar het zou ondergetekende verbazen als Tell Yourself Whatever You Have To niet herinnerd gaat worden als een van de betere Nederlandse popplaten van 2012.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Bart Constant Label:Pias
Cover Cosmo Jarvis - Is the World Strange Or Am I Strange?

Cosmo Jarvis - Is the World Strange Or Am I Strange?Het is een stokpaardje van vele interviewers om aan allerhande artiesten de...

Cover Team Me - To the Treetops!

Team Me - To the Treetops! In thuisland Noorwegen worden ze inmiddels op handen gedragen, deze mannen en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT