RECENSIE: BeerBong - Murder Party

BeerBong - Murder Party
recensie cijfer 2007-03-12 Ruim een jaar geleden verscheen op Festivalinfo een recensie over het vorige album van BeerBong, BeerBong. Nu, een jaar later ligt het nieuwe album van deze band, genaamd Murder Party voor me en verheug ik me weer op een half uur ruige gitaren en luide drums.

Na een uitgebreide tournee door Europa en de Verenigde Staten zijn de uit Italië afkomstige muzikanten begonnen aan de opnames voor hun nieuwe album. Eind vorig jaar verscheen het album al in hun thuisland. Nu kunnen ook wij weer genieten van de opzwepende muziek van deze band.Veel is er niet veranderd aan de stijl van BeerBong. Voortstuwende drums worden nog steeds gecombineerd met snelle, maar zeker ook melodieuze gitaarriffs. Maar BeerBong lijkt nog meer energie kwijt te moeten op dit album. Waar het vorige album al vol energie zat is dit alleen nog maar meer geworden.

Zoals de band op het vorige album de balled ‘Fields Of Gold’ van Sting coverde is het ditmaal de beurt aan Lou Reed’s ‘Perfect Day’. Toch slaat de band de plank dit keer toch wel een beetje mis met dit nummer. De cover is een aardige poging maar toch leent dit nummer zich niet zo goed voor een hardcore versie. Volgend album beter, ik ga er tenminste vanuit dat BeerBong deze traditie voort zet.

Maar Murder Party kent ook verschillende hoogtepunten. Zo is ‘No Place Left To Hide’ een pakkend nummer dat kan uitgroeien tot een publieksfavoriet. Dit nummer heeft ook meer afwisseling dan de voorgaande nummers. Ook het openingsnummer ‘Plug & Play’ laat het bloed sneller door je aderen pompen. Een laatste tip voor de luisteraar; zet dit album op en laat je even 30 minuten gaan.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:BeerBong Label:Ammonia Records
Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob

Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry MobToen Kaiser Chiefs in 2005 met Employment kwam, werd de band al snel...

The Stilletos - Stimulus...

The Stilettos - Stimulusblackboxresponse Zes jaar geleden stonden The Stilettos nog in rebelse hoedanigheid op de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT