RECENSIE: The Stilettos - Stimulusblackboxresponse

The Stilletos - Stimulus...
recensie cijfer 2007-03-24 Zes jaar geleden stonden The Stilettos nog in rebelse hoedanigheid op de Veluwse speelweide. Ondertussen hebben de heren uit Heerde al aardig wat vinyl, twee cd's en een hele rits optredens er doorheen gejaagd. Nu de gekte van de Stooges in volle gang is gezet, kunnen The Stilettos zelf natuurlijk niet achterblijven. Stimulusblackboxresponse is alweer de derde cd met een oerdegelijke garantie, want de beloofde bak vol keiharde teringherrie zul je krijgen ook.

De lijfspreuk van de Stilettos is nog immer 'What U see, is what U get'. Garagepunk van het eerste uur dus en duidelijk een ode aan legendes als Iggy en zijn Stooges en vergeet vooral de Stones uit die goede ouwe jaren zeventig niet. Hun vorige plaat liet er al geen twijfel over bestaan. Making History By Repeating It maakte al meteen duidelijk dat er hier geen muziekgeschiedenis geschreven wordt. Muziekmaken voor de pure fun of it dus. Geen woord teveel gezegd, want bij de eerste tonen van 'Wise Guy' word je bedolven onder vette riffs en een leadzanger die de longen uit zijn lijf schreeuwt. Het nummer 'Nowhere To Run' klinkt als de welbekende heroϊne-trip en de rest van de plaat stoomt door tot het bittere einde en dan wel in de hoogste versnelling.

Stimulusblackboxresponse laat je geen lo-fi producties of live opnames horen. Het was een leuke toevoeging aan voorgaand werk, maar de garagepunk op speedstand van de nieuwe Stilettos klinkt retestrak en behoorlijk gelikt.

Om een oordeel te vellen over de muziekmakerij van de Stilettos zul je je toch van die bank af moeten hijsen en afreizen naar één van de rokerige popschuren die Nederland rijk is. Deze Veluwse goden zijn namelijk het beste te pruimen in levende lijve. Podiumbeesten pur sang inclusief ontbloot bovenlijf a la Iggy met een rammelende tamboerijn.

Je raadt het vast al. We hebben het hier over pure rock 'n roll zonder enige opsmuk. Niet vernieuwend, maar wel verfrissend. R & R met een hoofdletter...
Recensent:Roxana König Artiest:The Stilettos Label:Tocado REcords
BeerBong - Murder Party

BeerBong - Murder PartyRuim een jaar geleden verscheen op Festivalinfo een recensie over het vorige...

Suicidal Birds - Versus Life

The Suicidal Birds - Versus Life Deze onbehouwen rock and roll band uit het Friese Bakkeveen is met Versus...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT