RECENSIE: Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob

Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob
recensie cijfer 2007-03-10 Toen Kaiser Chiefs in 2005 met Employment kwam, werd de band al snel betiteld als "de opvolger van Franz Ferdinand". Zowel door pers als publiek werd het album de hemel in geprezen. Employment stond 18 weken in de Engelse Album Top 40 en Kaiser Chiefs werd ook live een grote hit, getuige ook de Brit-award voor "best live-act". Elk groot festival werd aangedaan en overal met veel succes. De langverwachte opvolger van Employment heet Yours Truly, Angry Mob en Kaiser Chiefs heeft in diverse interviews al aangegeven dat men nu klaar is om nóg groter te worden.

De eerste single van Yours Truly, Angry Mob is 'Ruby' en heeft alle ingrediënten waarmee Kaiser Chiefs zich bij zijn debuut zo populair mee maakten. Het meezinggehalte is weer groot en je ziet het publiek al massaal meedeinen, straks op Rock Werchter. Het sterke begin zet zich voort in de vorm van 'Angry Mob'. Het aparte stemgeluid van zanger Ricky Wilson, die altijd ietwat nasaal klinkt, past uitstekend bij dit nummer. 'Angry Mob' heeft een geweldige opbouw met een dito refrein op het einde van de song. Werkelijk geweldig klinkt de stem van Wilson bij afsluiter 'Retirement', beslist één van de vele hoogtepunten op dit album. Vergelijkbaar, maar toch totaal anders, is 'My Kind of Guy'. Luister vooral naar het outro, hoe kómen ze erop! De aparte stem van Wilson verveelt nooit, maar geeft de muziek van Kaiser Chiefs een bijzonder boeiend gezicht. 'Love is not a competition (but I'm winning)' blijft hangen en na twee luisterbeurten is de neiging om mee te blèren niet meer te onderdrukken. Interessant is ook 'Try Your Best'. Het nummer begint op zijn onKaiserchiefs; sloom, maar zich langzaam en prettig toewerkend naar een geluidshoogtepunt. Het is één van de weinige nummers waarin de band zijn muzikaliteit toont, ook zonder de stem van Ricky Wilson.

Yours Truly, Angry Mob is een betere plaat dan Employment. Dat vergelijk moeten we nu eenmaal maken. Kaiser Chiefs bedient zich een stuk minder van de té makkelijke meezingers van het debuut, maar maakt nu intelligente nummers met mooie teksten, maar blijft gelukkig klinken als Kaiser Chiefs. En dús zal de band ongetwijfeld weer voor feestelijke taferelen zorgen bij de komende zomerfestivals. Het is zonde dat Jan Smeets de band geweigerd heeft voor Pinkpop 2007, want met dit album zou Kaiser Chiefs absoluut niet misstaan in de line up.
Recensent:Steven van Beek Artiest:Kaiser Chiefs Label:B-Unique
Crackdown cover

XBOX 360 - CrackdownSandbox games, we worden er bijna mee dood gegooid. Maar de Xbox360 heeft...

BeerBong - Murder Party

BeerBong - Murder Party Ruim een jaar geleden verscheen op Festivalinfo een recensie over het vorige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT